Мајка и Дете

Кај проблемот со границите, толку многу се занимавате со своите потреби што не се осврнувате на другите луѓе. Можеби го правите ова до тој степен што другите ...
сите 18 | | | веќе видена

Никогаш нема да ја заборавам фотографијата на тогаш 11-годишниот Јане Велковски кој со широка насмевка на лицето и очи што светкаат од радост лежи на стомак по ...
сите 24 | | | веќе видена

Во истражувањето на американски научници бил забележуван внесот на зеленчук од 51 дете во градинка во четири наврати. Децата биле поделени во четири групи: ...
сите 3 | | | веќе видена

Една од најголемите родителски задачи е да ги научат своите деца на бонтон. Меѓу другото, и за тоа како децата покажуваат почит кон другите луѓе и колку се ...
сите 91 | | | веќе видена

Новото истражување на децата во Германија покажува дека стресот и сиромаштијата предизвикани од пандемијата на коронавирусот имаат последици врз менталното ...
сите 25 | | | веќе видена

Нема оправдување кое би го направило нормално тоа што дете од 17 години оди на операција на дојки. Сè стана достапно за нас со еден клик, само ако имате пари. ...
сите 8 | | | веќе видена

Пред неколку месеци забележав дека моето дете е опседнато со редење лего-коцки. Тогаш имаше можеби 3,5 години. За негова возраст редеше неверојатно симетрични ...
сите 3 | | | веќе видена

Какво време дојде, кога ќе ни се породи некој близок, во болница нема да смееме прашаме „како се мајката и бебето“, туку, како е родителот што се породи, има ...
сите 6 | | | веќе видена

Охриѓанката Гордана Лолеска е мајка на 3 деца, ќерката Емилија и близнаците Андреј и Давид. Пред да почне да ни ја раскажува нивната семејна приказна и ...
сите 25 | | | веќе видена

Оваа мајка сподели на Фејсбук фотографија на која ја дои својата ќерка среде продавница, додека девојчето седи во количката за пазарување. Фотографијата ...
сите 6 | | | веќе видена

next