Мајка и Дете

Во Велика Британија е извршена операција на сѐ уште неродено бебе кое во текот на зафатот било извадено од стомакот на мајката, а по завршувањето на ...
сите 2 | | | веќе видена

Ана Петреска е логопед – дефектолог во здружението „Интеракција – плус“ и негов основач. Таа веќе одговори на првите прашања од нашите читатели кои стасаа на ...
сите 3 | | | веќе видена

Дали сте велосипедист? Ако е така, дали сте еден од многуте кои внимателно го ставаат стариот верен другар на сигурно место во зимските месеци, убедени дека ...
сите 7 | | | веќе видена

Објавено е дека земањето надоместоци за фолна киселина во текот на бременоста може да ги спречи проблемите во однесувањето кај децата. Познато е дека фолната ...
сите 3 | | | веќе видена

Научниците со систематски преглед на 70 рандомизирани истражувања ги проучувале податоците за повеќе од 20 илјади жени и откриле дека омега-3 масните киселини, ...
сите 16 | | | веќе видена

До ова откритие научниците дошле такашто намерно инфицирале со вирус на настинка 200 здрави возрасни лица (од кои 51 биле пораснати само со едниот родител, при ...
сите 10 | | | веќе видена

В рз основа на своето искуство, Викторија Прудеј увиделанешто толку раширено и алармантно во светот на родителството денеска, што би било убаво секој кој се ...
сите 4 | | | веќе видена

Повикувањето на баба ви или на дедо ви (или на вашите родители кои се во поодмината возраст) на вечера може да им го продолжи животот – и да го зголеми ...
сите 3 | | | веќе видена

next