Мајка и Дете

Нова голема студија од Данска покажува дека нема поврзаност помеѓу вакцината против мали сипаници, заушки и рубеола и аутизмот. Студијата е спроведена во обид ...
сите 21 | | | веќе видена

Нашата соработничка Наташа Чучкова Никчевска, специјалист-педијатар во Жан Митрев Клиника, одговара на прашањата на нашите читателки. Почитувана, можете ли да ...
сите 2 | | | веќе видена

Додека некоја двојка е сосема задоволна во еднособен стан, еднаш кога ќе дојде и дете треба добро логистички да се осмисли просторот и да се распореди целиот ...
сите 3 | | | веќе видена

На сите прашања упатени од нашите читатели одговара нашата стручна соработничка Ана Петреска. Ана Петреска е логопед – дефектолог во здружението „Интеракција ...
сите 2 | | | веќе видена

Интернационалнот ден на Барби – 9.Март , ќе биде одбележан во „Колектив галерија“ во Скопје, со почеток во 18 часот, со изложба на 66 кукли од колекцијата на ...
сите 9 | | | веќе видена

Во младоста бил надежен фудбалер, а сега е доктор по економски науки и речиси две полни години – министер за финансии, функција која ја наследи заедно со ...
сите 37 | | | веќе видена

Организацијата „Лидија-срце што чука“ веќе 7 години нуди бесплатно советување во моментите на непланирана бременост и репродуктивна загуба (абортус и спонтан ...
сите 5 | | | веќе видена

Џорџ, или како што го викаат неговите Македонци, Гоце Геoргиевски , е роден во Австралија, кадешто неговите родители дошле во далечната 1968.година. За него, ...
сите 2 | | | веќе видена

Предвремено роденото бебе од 268 грама во Јапонија, е пуштено од болница со 12 пати поголема тежина и без здравствени проблеми, соопшти денеска ...
сите 22 | | | веќе видена

Четириесет и четиригодишниот шеф Меди Ислам веќе 22 години живее во големиот Истанбул кадешто дошол од родното село Канатларци, кај Прилеп. Женет е и има три ...
сите 3 | | | веќе видена

Ана Петреска е логопед – дефектолог во здружението „Интеракција – плус“ и негов основач. Таа веќе одговори на првите прашања од нашите читатели кои стасаа на ...
сите 2 | | | веќе видена

Бе б ињата комуницираат со надворешниот свет преку плачење. Некогаш имаат проблем па на тој налин не известуваат, а почесто плачат затоа што им е здодевно или ...
| | веќе видена

next