Минатата недела заврши снимањето на „Reunion“ епизодата на веројатно најпопуларната серија на сите времиња – Пријатели (Friends). Во „епизодата“ се појавуваат ...
сите 11 | | | веќе видена

Само за момент, замислете стотици документи полни со текст и фотографии. Потоа, замислете дека потребно е да ги извлечете сите тие фотографии. Сигурно нема да ...
сите 13 | | | веќе видена

Еден од најголемите проблеми кај гејмерите е поврзан со падот на FPS. Скромните гејмери со послаби конфигурации обично се задоволни со искуството кое им се ...
сите 8 | | | веќе видена

Во ова видео може да научиме како да креираме и што треба да направиме за да креираме извршен (.exe) фајл од нашите .py фајлови. Видеото е малку подолго, но ...
сите 2 | | | веќе видена

Оваа недела еден од најпознатите, ако не и најпознатиот јутубер PewDiePie ја „посети“ Македонија. Посетата секако беше виртуелна и дел од играта GeoGuessr . ...
сите 2 | | | веќе видена

next