Upshift е платформа која на компаниите во САД им овозможува да пронајдат работници за флексибилни работни позиции за кои е потребно физичко присуство. ...
сите 19 | | | веќе видена

Apple се договори со девелоперите кој поднесоа тужба против компанијата во САД. Подготвени се да им дозволат да споделуваат понуди за плаќање надвор од ...
сите 3 | | | веќе видена

Пред 30 години студентот Линус Торвалдс на светот му го претстави своето хоби, мал и бесплатен оперативен систем. Објавата на 25 август 1991 година беше ...
сите 18 | | | веќе видена

Windows 10 беше замислен како последниот Windows оперативен систем кој континуирано само ќе се надградува. Тоа можеби произлезе дека е лага, но не и овие 11 ...
сите 6 | | | веќе видена

Стартап Македонија ја започнува програмата Corporate Innovation Collaborators за зголемување на соработката меѓу стартапите и корпоративниот сектор. Во пресрет ...
сите 40 | | | веќе видена

Кога се патува во земји каде слабо владеете одреден јазик, се препорачува носење прирачници со најчесто користени фрази. Но, наместо книга, зошто прирачникот ...
| | веќе видена

next