Искуството на Црна Гора и Србија во преговорите со ЕУ кажува дека тие може да траат со децении. Од тој аспект, предлогот на Франција за практични преговори, а ...
сите 178 | | | веќе видена

Оваа зима на западот на Германија , впрочем како и претходните две е невообичаено топла. Од снег нема ни траг, а речиси секој ден има барем неколку сончеви ...
| | веќе видена

Активистите за климата се борат против „употреби-фрли“ текстилната индустрија, која шпанскиот успешен концерн Зара ја има доведено до перфекција. Шпанците и ...
сите 23 | | | веќе видена

Често прославите за дочекот на кинеската Нова Година започнуваат веќе неколку денови порано. Годинава поради заканата од новиот коронавирус во многу места пред ...
сите 61 | | | веќе видена

next