Банкарство

Раководството на Охридска банка АД Скопје донесе предлог одлука за зголемување на акционерски капитал по пат на издавање на обични акции со право на глас. ...
сите 6 | | | веќе видена

Охридска банка АД Скопје се стекна со сертификат за PCI DSS стандардот (Payment Card Industry Data Security Standard) и ја потврди усогласеноста во работењето ...
сите 3 | | | веќе видена

Кинеските власти преземаат обемни мерки во борбата против новиот вид коронавирус (COVID-19), a една од нив е и дезинфекција на банкнотите. Според кинеските ...
сите 318 | | | веќе видена

Шпаркасе Банка Македонија го започнува вториот циклус од програмата „Чекор по чекор“, наменета за поддршка и развивање старт-ап бизниси во Република Северна ...
сите 56 | | | веќе видена

Секогаш на страната на корисниците, ја подигнуваме конкуренцијата во банкарскиот сектор. Зошто е важно да има навремени информации, анализа на понуди и ...
сите 5 | | | веќе видена

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, Данела Арсовска учествува на седница на бордот на Глобалниот комитет на жени лидери. Од овој настан ...
сите 26 | | | веќе видена

Преку обуки и креирање на вештини кај младите, до поголема вработеност на младата популација во земјава. Вклучувањето на бизнис-секторот во креирањето на тие ...
сите 35 | | | веќе видена

Откако Министерството за финансии ја воведе наградната игра за дополнително мотивирање на граѓаните бројот на скенирани сметки на дневно ниво е двојно зголемен ...
сите 18 | | | веќе видена

Дигиталните медиуми го зазедоа светот на маркетингот, но сепак некои од традиционалните начини на маркетинг, како давање бизнис картички, никогаш нема да ...
сите 3 | | | веќе видена

Академијата за банкарство и информатичка технологија, АБИТ, од 01.02.2020 година официјално стана дел од групацијата на високообразовната германска установа ...
сите 8 | | | веќе видена

Граѓаните секојдневно се среќаваат со услуги кои ги нудат јавните претпријатија и затоа (не)квалитетот кој го нудат го обликува нивното (не)задоволство од ...
сите 3 | | | веќе видена

Врз основа на член 56 од Стаутот на КАПИТАЛ БАНКА АД Скопје, Надзорниот одбор на Банката го објавува следниот ЈАВЕН ПОВИК ДО АКЦИОНЕРИТЕ НА КАПИТАЛ БАНКА АД ...
сите 6 | | | веќе видена

next