Банкарство

Петта година по ред, светскиот финансиски магазин „ Global Finance “, ја прогласува Охридска банка, за Најдобра банка во Македонија. Оваа публикација, издадена ...
сите 10 | | | веќе видена

Во услови на пандемија со коронавирус, кога човештвото се соочува со еден од најголемите предизвици досега, хуманоста и солидарноста на компаниите се од ...
сите 11 | | | веќе видена

Управата за јавни приходи информира дека на 17.813 барања од компании одобрена им е финансиска поддршка за исплата на плати за месец април 2020, за 110.325 ...
сите 25 | | | веќе видена

Економијата на еврозоната веројатно нема да се врати на нивото пред пандемијата до идната година, а закрепнувањето би можело да трае подолго, изјави главниот ...
сите 11 | | | веќе видена

Гранит АД Скопје (Друштвото) за периодот Јануари – Март 2020 година оствари позитивни финансиски резултати искажани во неревидираните единечни финансиски ...
сите 16 | | | веќе видена

Кредитните агенции „Стандард и Пурс“ и „Фич“ го потврдија кредитниот рејтинг на нашата земја. „Стандард и Пурс“ го задржува кредитниот рејтинг на нивото ББ-, ...
сите 42 | | | веќе видена

Со третиот пакет мерки кој се состои од директна помош на граѓаните, на стопанството, земјоделството, како и благодарност за здравствените работници за борбата ...
сите 275 | | | веќе видена

Владата на Репиблика Северна Македонија го објави третиот сет економски мерки со кои ќе бидат опфатени 730,000 корисници а вкупната помош за економијата од ...
сите 347 | | | веќе видена

Управата за јавни приходи информира дека на 16.546 компании одобрена им е финансиска поддршка за исплата на плати за месец април 2020, за 103.307 вработени. ...
сите 42 | | | веќе видена

Девет вработени во Пошта, заедно со нивниот претпоставен се теретат со кривично дело проневера во службата и фалсификување службена исправа. Единицата за ...
сите 123 | | | веќе видена

next