Банкарство

Од среда, 29 април, микро, малите и средни компании од сите дејности, погодени од кризата предизвикана од Ковид-19, ќе можат да аплицираат за 8 милиони евра ...
сите 149 | | | веќе видена

Согласно новите измени на Одлуката за забрана за движење на граѓаните во целата територија на државата, односно за скратување на полицискиот час, Стопанска ...
сите 87 | | | веќе видена

Ли Кситинг веќе беше најбогатиот човек во Сингапур. Сега вредноста на неговата компанија за медицински уреди расте поради глобалната побарувачка за ...
сите 24 | | | веќе видена

Швајцарската влада предвидува пад на бруто домашниот производ за 6,7 проценти, наведувајќи дека очекува рецесијата предизвикана од пандемијата на коронавирус ...
сите 133 | | | веќе видена

Македонско кредитно биро (МКБ), првото приватно кредитно биро во Македонија, на граѓаните им нуди можност за чисти сметки и сигурни планови преку Извештај за ...
сите 24 | | | веќе видена

Во согласност со последните воведени мерки од Владата на РСМ за спречување на ширење на Корона вирусот, како и промената на полицискиот час, НЛБ Банка изврши ...
сите 6 | | | веќе видена

Согласно новите мерки на Владата на Република Северна Македонија за намалување на рестрикциите на движењето на територија на Северна Македонија, со која секој ...
сите 346 | | | веќе видена

Халкбанк вчера официјално изврши зголемување на капиталот за нови 20 милиони евра, што претставува поддршка од главниот акционер на банката – Халкбанк АШ ...
сите 50 | | | веќе видена

За првпат по неколку децении, Град Скопје со донација од Халкбанк целосно ќе ги реконструира сите 19 пешачки мостови во вториот дел од Градскиот парк. Обновата ...
сите 12 | | | веќе видена

Штедилница Можности ги известува своите клиенти дека во периодот од 24.04.2020 година, дирекцијата и експозитурите ќе работат секој работен ден од понеделник ...
сите 44 | | | веќе видена

Аналитичарите на „ Bank of America ” сметаат дека времето работи за златото. „Како врвен чувар на вредност, цената на златото се покажаа како мошне успешна во ...
сите 25 | | | веќе видена

„ UniCredit Bank ” објави дека нејзиниот Главен извршен директор, Жан Пјер Мустиер ќе добие „само“ 900.000 евра вкупен приход во 2020 година. Со последното ...
сите 100 | | | веќе видена

Охридска банка АД Скопје ги известува своите клиенти дека ќе врши исплата на пензии за април 2020 година во периодот 27.04.2020 година – 30.04.2020 година. ...
сите 102 | | | веќе видена

next