Банкарство

Комората на сметководители на Македонија, ја презентираше моменталната финансиска состојба во стопанството погодено од вирусната инфекција Ковид19. ...
сите 139 | | | веќе видена

УНИБанка преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Надзорниот одбор на Банката. „Ве известуваме ...
сите 5 | | | веќе видена

Донесена е Уредбата со која се утврдува како банките и штедилниците можат во текот на вонредната состојба, на граѓаните и фирмите да им понудат одложување на ...
сите 347 | | | веќе видена

Фирмите кои директно се погодени од економската криза предизвикана од корона вирусот и кои трпат штети, нема да плаќаат аконтации за данокот на добивка за три ...
сите 57 | | | веќе видена

Централна кооперативна банка АД Скопје во насока на колективните напори за зголемена здравствена превенција, истовремено водејќи грижа за здравјето на ...
сите 146 | | | веќе видена

„Орка Холдинг“ и „Аџибадем Систина“ одвоија фонд од 20.000.000 денари или 325.000 евра од кои 315.000 евра за подмирување на трошоците за престој на лицата во ...
сите 110 | | | веќе видена

Халкбанк АД Скопје за прв пат како дел од своето портфолио нуди потрошувачки ненаменски кредит со животно осигурување за сите клиенти. Осигурителната полиса ...
сите 146 | | | веќе видена

На денешната 28-ма седница Владата на Република Северна Македонија ја донесе Уредбата со законска сила за начинот на промена на договорни услови на кредитни ...
сите 347 | | | веќе видена

Комерцијална банка АД Скопје беше првата од банкарскиот сектор која го воведе потрошувачкиот кредит со ЕУР клаузула со максимален износ од 30.000 евра, кој ...
сите 146 | | | веќе видена

Комерцијална банка АД Скопје ги известува своите клиенти – нефинансиски правни лица кои добиваат известувања за каматни листи по пошта дека овие информации ...
сите 146 | | | веќе видена

Согласно случувањата со пандемијата на Корона вирусот, а со цел да излезе во пресрет на потребите на своите клиенти – пензионери, УНИБанка АД Скопје овозможи ...
сите 146 | | | веќе видена

Преку Развојна банка на Северна Македонија , компаниите погодени од економската криза од корона вируост, ќе може да аплицираат за бескаматни кредити. Сите ...
сите 70 | | | веќе видена

Стопанска банка АД – Скопје ги известува своите клиенти – пензионерите дека согласно најавата, исплатата на мартовските пензии на шалтер ќе биде овозможено од ...
сите 146 | | | веќе видена

Олеснителна околност во целиот процес кога се во прашање потрошувачките кредити е можноста клиентите онлајн да аплицираат за користење на производот. Дел од ...
сите 146 | | | веќе видена

ТТК Банка АД Скопје ги информира своите почитувани клиенти дека во согласност со засилените мерки за заштита од ширење на корона вирусот (COVID- 19) во ...
сите 146 | | | веќе видена

next