Банкарство

УНИБанка во првиот квартал од 2020 година делуваше во согласност со приоритетните цели и задачи дефинирани во усвоениот бизнис план за 2020 година. Клучна цел ...
сите 30 | | | веќе видена

Од денес, 15-ти мај, повторно започна со работа експозитурата на Комерцијална банка АД Скопје во трговскиот центар Сити мол во Скопје, со работно време од 08 ...
сите 21 | | | веќе видена

Сава пензиско друштво а.д. Скопје е првото пензиско друштво кое за своите клиенти изработи мобилна апликација Сава Пензиско План . Преку новата мобилна ...
сите 3 | | | веќе видена

Денес Управата за јавни приходи го достави и второто Известување до Генералниот Секретаријат на Владата на Република Северна Македонија за одобрени и прифатени ...
сите 101 | | | веќе видена

Третирајте ги Вашите платежни картички како готовина! За безбедно и сигурно користење на Вашите платежни картички, НЛБ Банка подготви неколку корисни совети ...
сите 50 | | | веќе видена

Во првиот квартал од 2020 година Централна кооперативна банка АД Скопје оствари добивка во висина од 1,5 милиони денари со што го надмина планираниот ...
сите 17 | | | веќе видена

Македонски Телеком во првите три месеци од 2020 година бележи позитивни резултати и покрај работењето во услови на вонредна состојба и пандемија. И понатаму ...
сите 27 | | | веќе видена

Новиот сет мерки e во насока да понуди стимулирање на приватната потрошувачка со акцент на домашната економија, домашната понуда, домашните компании. На тој ...
сите 383 | | | веќе видена

Од петок, 15-ти мај, започнува со работа експозитурата на Комерцијална банка АД Скопје во трговскиот центар Сити мол во Скопје, со работно време од 08 до 15 ...
сите 9 | | | веќе видена

Развојна банка на Северна Македонија АД Скопје преку Македонска Берза објави ревидиран финансиски извештај за периодот 01.01.-31.12.2019 година. Во периодот ...
сите 33 | | | веќе видена

Во периодот од 01.01.2020 до 31.03.2020 година, Стопанска банка АД – Скопје оствари нето добивка пред оданочување во износ од 606.764 илјади денари, што ...
сите 38 | | | веќе видена

Во периодот што следува, сè поизвесно е дека глобалната економија ќе се соочи со пад предизвикан од здравствената криза од вирусот COVID-19. Пад на економската ...
сите 30 | | | веќе видена

next