Банкарство

Силк Роуд Банка воведе нов производ наменет за сите правни лица постојни клиенти на банката – дозволено пречекорување на трансакциска сметка („overdraft“). За ...
сите 36 | | | веќе видена

Акционерите на Македонски Телеком АД – Скопје на 28-ми овој месец ќе ја добијат дивидендата за 2019 година, информира компанијата преку Македонска берза. ...
сите 28 | | | веќе видена

Обесштетувањето на осигурениот износ на депозитот на депонентите на “Еуростандард банка” АД во стечај започна на 15 септември 2020 година (вчера) до законски ...
сите 38 | | | веќе видена

По повод одбележувањето на 25 години од основачкото собрание на Македонска берза АД Скопје, Берзата иницира одржување на т.н. „Инвеститорски ден“ , кој ќе се ...
сите 24 | | | веќе видена

Во согласност со Договорот склучен помеѓу Стопанска банка АД – Скопје и Фондот за осигурување на депозити, Стопанска банка е една од 4-те банките преку кои се ...
сите 39 | | | веќе видена

И покрај предизвиците што ги наметна Ковид-19 кризата, капитално финансираното пензиско осигурување кое е вториот сегмент според големината на активата во ...
сите 38 | | | веќе видена

Фондот за осигурување депозити од денеска почнува со исплата на обесштетувањето на осигурениот износ на депонентите на Еуростандард банка АД Скопје до законски ...
сите 54 | | | веќе видена

По повод 25 години од основачкото собрание на Македонска берза АД Скопје, на 18 септември (петок) 2020 година ќе биде одржан првиот „Инвеститорски ден“. ...
сите 30 | | | веќе видена

На 18 септември, сите домашни физички лица ќе можат да тргуваат со акции на Берзата, без плаќање трансакциски трошоци. По повод одбележувањето 25 години од ...
сите 22 | | | веќе видена

Затворањето на економијата и ограниченото движење поради рестриктивните мерки за спречување на ширењето на корона вирусот ја предизвика најдлабоката рецесија ...
сите 55 | | | веќе видена

Комерцијална банка АД Скопје ги известува своите деловни партнери дека од 21.09.2020 година нема да прифаќа за плаќање фактури пратени по електронски пат ...
сите 138 | | | веќе видена

ТТК Банка АД Скопје известува дека ќе изврши исплата на годишната камата, по каматна стапка од 3,5% на годишно ниво, на имателите на корпоративната обврзница – ...
сите 28 | | | веќе видена

Силк Роуд Банка АД Скопје во рамките на своите активности за помош на ранливите категории на граѓани и групи донираше финансиски средства во износ од 184.000 ...
сите 16 | | | веќе видена

На првиот „Инвеститорски ден“ што го организира Македонската берза на 18.09.2020 година, по повод 25 години од основачкото собрание на Берзата, Комерцијална ...
сите 30 | | | веќе видена

Во изминативе години, централните банки и другите финансиски регулатори значајно ги интензивираа напорите за унапредување на сајбер-безбедноста во ...
сите 9 | | | веќе видена

Македонската банкарска асоцијација ги потсетува граѓаните кои имаат потреба од втор период на одложена отплата на кредитните обврски да ПРИСТАПАТ ДО СВОЈАТА ...
сите 73 | | | веќе видена

next