Банкарство

На 18 септември, сите домашни физички лица ќе можат да тргуваат со акции на Берзата, без плаќање трансакциски трошоци. По повод одбележувањето 25 години од ...
сите 22 | | | веќе видена

Затворањето на економијата и ограниченото движење поради рестриктивните мерки за спречување на ширењето на корона вирусот ја предизвика најдлабоката рецесија ...
сите 55 | | | веќе видена

Комерцијална банка АД Скопје ги известува своите деловни партнери дека од 21.09.2020 година нема да прифаќа за плаќање фактури пратени по електронски пат ...
сите 138 | | | веќе видена

ТТК Банка АД Скопје известува дека ќе изврши исплата на годишната камата, по каматна стапка од 3,5% на годишно ниво, на имателите на корпоративната обврзница – ...
сите 28 | | | веќе видена

Силк Роуд Банка АД Скопје во рамките на своите активности за помош на ранливите категории на граѓани и групи донираше финансиски средства во износ од 184.000 ...
сите 16 | | | веќе видена

На првиот „Инвеститорски ден“ што го организира Македонската берза на 18.09.2020 година, по повод 25 години од основачкото собрание на Берзата, Комерцијална ...
сите 30 | | | веќе видена

Во изминативе години, централните банки и другите финансиски регулатори значајно ги интензивираа напорите за унапредување на сајбер-безбедноста во ...
сите 9 | | | веќе видена

Македонската банкарска асоцијација ги потсетува граѓаните кои имаат потреба од втор период на одложена отплата на кредитните обврски да ПРИСТАПАТ ДО СВОЈАТА ...
сите 73 | | | веќе видена

Дали знаете дека понекогаш само еден клик ве дели од работата од соништата? Подгответе се за најголемиот регионален онлајн саем за вработување кој оваа година ...
сите 6 | | | веќе видена

Министерот за финансии, Фатмир Бесими во текот на вчерашниот ден оствари средба со директорот на Европската банка за обнова и развој надлежен за Република ...
сите 129 | | | веќе видена

Фонд за осигурување на депозити ги информира депонентите на “Еуростандард банка” АД Скопје во стечај со право на обесштетување и јавноста дека на ден ...
сите 109 | | | веќе видена

А1 Македонија со задоволство ја најавува најновата и усовршена верзија на виртуелниот експерт базиран на вештачка интелигенција – „Славчо”, со уште повеќе ...
сите 12 | | | веќе видена

Шпаркасе Банка Македонија ги известува своите почитувани клиенти дека заклучно со 30.09.2020 година завршува периодот на одложена отплата на месечните обврски ...
сите 24 | | | веќе видена

Kонсултантската компанија WOOD & Company ја објави иницијалната инвестициска анализа за Комерцијална банка АД Скопје, што претставува прва изработена ...
сите 13 | | | веќе видена

next