Перу

  во

  На локалните избори во перуанскиот град Јунгар, Хитлер се надева дека ќе се врати на власт, а Ленин се обидува да го спречи. Низ целиот град има натписи ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Кога ќе се спомнат имињата на Хитлер и Ленин, првите визуелни и историски асоцијации кај секој човек од светот се оние на познатите ликови од историјата на ...
  сите 10 | | | веќе видена

  „Хитлер се враќа“ и „Хитлер е со народот“ се најчестите транспаренти со кои дел од жителите на едно мало перуанско гратче го прославуваат процедуралното ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Потпирајќи се на изворната идеја „да откријат, промовираат и афирмираат свежи филмски приказни на нови автори кои се сè уште недоволно истакнати во светската ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Официјалниот дел на фестивалот е од 5 до 10 октомври и ќе биде отворен со дебитантскиот игран филм на Јани Бојаџи „Ругање на Христос“, што ќе биде и негова ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Осум филма се во натпреварувачката селекција на 3. Меѓународен фестивал на дебитантски филм „Киненова“, кој под мотото „Првиот никогаш не се заборава“ ќе се ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Во Археолошкиот музеј на Македонија вчеравечер беше отворена патувачката изложба „Перуанска Амазонија“ што се реализира во соработка со Почесниот конзулат на ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Синоќа во Археолошкиот музеј на Македонија се одржа отворање на патувачката изложба насловена “Перуанска Амазонија”. Изложбата за посетителите во Археолошки ...
  сите 16 | | | веќе видена