Мануел

  во

  Во „Чифте-амам“ е отворена и фотоизложбата „Љубените. Сеќавање на еден заеднички живот“, на која се прикажани портрети од сопружниците Билјана Гарванлиева и ...
  сите 64 | | | веќе видена

  На 10. МакеДокс вечерва на програмата на филмови од странски автори ќе може да се видат „Градот наречен желба“ на Питер Зак и контроверзниот „Која е Ева?“ на ...
  сите 64 | | | веќе видена

  Сензитивната и интимна приказна што ја носи изложбата „Љубените. Сеќавање на еден заеднички живот“, дванаесет портрети на Билјана Гарванлиева (1973-2016) и ...
  сите 64 | | | веќе видена

  Сензитивната и интимна приказна што ја носи изложбата „Љубените. Сеќавање на еден заеднички живот“, дванаесет портрети на Билјана Гарванлиева (1973-2016) и ...
  сите 64 | | | веќе видена

  Сензитивната и интимна приказна што ја носи изложбата „Љубените. Сеќавање на еден заеднички живот“, дванаесет портрети на Билјана Гарванлиева (1973-2016) и ...
  сите 64 | | | веќе видена

  На фестивалската програма на „МакеДокс“ вечерва ќе се гледаат странски и домашни филмови. Во Младинскиот културен центар во 19 часот почнуваат Детската и ...
  сите 64 | | | веќе видена

  Првите цивилни затвореници пристигнале во затворот Алкатраз на 11-ти август 1934-та година. До тогаш тој бил воен затвор каде што биле сместени воените ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Во добро познатиот амбиент на Куршумли ан, со посвета за неодамна починатиот професор Стефан Сидовски, беше отворено десеттото издание на фестивалот ...
  сите 64 | | | веќе видена

  Со изложбата „Временска машина Македокс“ и прикажување на филмовите „Мизерикоридија“ на шпанскиот режисер Хавиер Марадес и „И сѐ стана песна“ на британскиот ...
  сите 64 | | | веќе видена