Карнеги

  во

  Спој на различна музика што ја соедини публиката на фестивалот „Охридско лето“ направи Дуке Бојаџиев, кој одржа концерт на Долни Сарај. Овој извонреден музичар ...
  сите 53 | | | веќе видена

  Македонски композитор, пијанист и продуцент кој од 2001 година живее и работи во Њујорк, Дуке Бојаџиев вечер со свој концерт пред фестивалската публика на ...
  сите 33 | | | веќе видена

  Програмата на „Охридско лето“ за денеска предвидува две содржини, и тоа како централен настан концертот на Дуке Бојаџиев на Долни Сарај, како и ...
  сите 35 | | | веќе видена

  Програмата на „Охридско лето“ за денеска предвидува две содржини, и тоа како централен настан концертот на Дуке Бојаџиев на Долни Сарај, како и ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Дуке Бојаџиев е македонски композитор, пијанист и продуцент кој од 2001 година живее и работи во Њујорк. Тој има дипломирано на Медицинскиот факултет во ...
  сите 39 | | | веќе видена

  Програмата на „Охридско лето“ за денеска предвидува две содржини, и тоа како централен настан концертот на Дуке Бојаџиев на Долни Сарај, како и ...
  сите 40 | | | веќе видена

  Програмата на „Охридско лето“ за денеска предвидува две содржини, и тоа како централен настан концертот на Дуке Бојаџиев на Долни Сарај, како и ...
  сите 41 | | | веќе видена

  Програмата на „Охридско лето“ за денеска предвидува две содржини – концертот на Дуке Бојаџиев на Долни Сарај и мултимедијалниот проект на охридскиот уметник ...
  сите 42 | | | веќе видена

  Програмата на „Охридско лето“ за денеска предвидува две содржини, и тоа како централен настан концертот на Дуке Бојаџиев на Долни Сарај, како и ...
  сите 44 | | | веќе видена

  Програмата на „Охридско лето” за денеска предвидува две содржини, и тоа како централен настан концертот на Дуке Бојаџиев на Долни Сарај, како и ...
  сите 44 | | | веќе видена

  Фестивалската програма на „Охридско лето“ продолжува со содржина од музичкиот дел, со вечерашниот концерт на грчката уметничка на гитара Елена Папандреу. ...
  сите 59 | | | веќе видена

  Папандреу која американскиот дневен весник Вашингтон пост ќе ја нарече „поетеса на гитарата“ е родена во Атина во 1966 година. Студира гитара под менторство на ...
  сите 47 | | | веќе видена