Галиште

  во

  Министерот за финансии Фатмир Бесими најавува решавање на проблемот со нереално планирање и лоша реализација на капиталните инвестиции од страна на државните ...
  сите 141 | | | веќе видена

  Поскапувањето на електричната енергија - и тоа само две недели по завршувањето на изборите - јасно демонстрира дека СДС се грижи само за профитот на компаниите ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Оваа ненародна одлука дополнително ќе ги осиромаши граѓаните, кои и сега се жртви на погрешната политика на СДС за справување со економските последици од ...
  сите 10 | | | веќе видена

  „Поскапувањето на електричната енергија – и тоа само две недели по завршувањето на изборите – јасно демонстрира дека СДС се грижи само за профитот на ...
  сите 10 | | | веќе видена

  „Поскапувањето на електричната енергија – и тоа само две недели по завршувањето на изборите – јасно демонстрира дека СДС се грижи само за профитот на ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Партијата Левица обвинува дека поскапувањето на електричната енергија – и тоа само две недели по завршувањето на изборите – јасно демонстрира дека СДСМ се ...
  сите 273 | | | веќе видена

  Проектот „Обнова“ кој што изобилува со проекти од сите области изобилува со проекти од енергетиката со тоа што хидроенергијата е детално застапена во нашата ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Македонскиот генерал Васко Карангелевски е уште една личност од нашата историја, кој го загубил животот во слобода и во неразјаснет мистериозен лов, а роден е ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Очај и беда е кампањата на Зоран Заев. Го потценува сеќавањето на граѓаните. Во 2016 година ветуваше дека ќе изгради 600 километри нов автопат, 550 километри ...
  сите 150 | | | веќе видена

  На денешен ден, македонскиот херој Димката Ангелов Габерот во Кавадаречко го дал животот за слобода на Македонија, а во Охридско е роден писателот Ванчо ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Академикот Абдулменаф Беџети во својата денешна колумна за „Факултети“ вели дека појавата на Ковид-19 е петта криза за Македонија од нејзиното осамостојување и ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Јас сум многу поголем песимист во поглед на македонската економија од домашните институции. Моите очекувања се дека домашната економија ќе отиде во минус од ...
  сите 160 | | | веќе видена

  Чума или заразна болест косела низ Тиквешијата неколку пати низ историјата, за МИА потврдува историчарот Петре Камчевски. Според податоците до кои дошол низ ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Се чувствува повикан да даде неколку совети, идеи и да предложи неколку мерки кои треба да ги преземе Македонија за време на актуелната епидемија на ...
  сите 232 | | | веќе видена