Традиционален матурски танц на градскиот плоштад во Охрид

Со кажување на „Заклетвата за мир“, традиционално, на централниот плоштад во Охрид денес беше одржана „Матруската парада“ 2017“. На звуците од операта „Лилјакот“ на Штраус, 330 матуранти од охридските средни училишта заедно со врсниците од повеќе градови во Македонија и неколку земји од Југоисточна Европа, во 12 часот на пладне го одиграа квадрилот. Годинешната „Матурска парада“ беше 11-та по ...

⇐ DailyОхрид 24 ⇒