Како да се биде припадник на АРМ?

Како да се биде припадник на Армијата на Република Македонија? Како матурантите по завршувањето на средното училиште може да аплицираат за служење доброволен воен рок , а потоа и да се вработат како професионални војници во Македонската армија? Тоа да биде професија, да се учествува во мировните мисии, да се биде воен старешина? Ова е дел од презентацијата што ја почна Министерството за одбрана ...

⇐ DailyМРТ ⇒