Охрид: Последни подготовки за Богојавление- Водици

Охриѓани ги прават последните подготовки за уште едно уникатно одбележување на верскиот празник Богојавление- Водици. Најголемата црковно- народна манифестација во земјата по традиција ќе се одржи на градското пристаниште, каде што во присуство на илјадници граѓани во ладните езерски води по светиот крст ќе запливаат повеќе десеттици верници. „Годинава се навистина екстремно ниски и надворешните ...

⇐ DailyМРТ ⇒