ДУИ во програмата од 2014 најави екстерно тестирање, а сега ќе гласа против

Па така, во својата програма ДУИ најавува „спроведување на екстерното тестирање, како инструмент кој обезбедува квалитет и објективен премин од едно ниво на образованието на друго.“ Потоа ДУИ ги објаснува и причините поради кои инсистира на екстерното тестирање, па во партиската програма за парламентарните избори во 2014 на истата 189-та страна стои и објаснување. „Оваа современа потреба и ...

⇐ DailyКурир ⇒