„Плати со поезија“ во Скопје и во Велес за Светскиот ден на поезијата

Светскиот ден на поезијата денеска во девет кафе-барови во Скопје и во Велес ќе биде одбележан со акцијата „Плати со поезија“ - дел од глобалниот настан што се случува во повеќе од 1.400 кафетерии во 36 држави. - „Плати со поезија“ има цел да го поттикне поетскиот дух кај сите, кога секоја година на ист датум се подарува уникатна можност испиеното кафе или чај да се плати со поезија – извор и ...

⇐ DailyДневник ⇒