Kога кај нас би било минус 7 како во Скопје, би шетале по кратки ракави

Родена сум и живеам во Јакутск. Јакутија е најстуденото место на Земјата, каде што температурата достигнува и до -72 Целзиусови степени, вака го опишува својот роден град младата Наријана Сабарајакина, асистентка во компанија за мобилна комуникација за Дневник. -Оваа зима најниската температура достигна до -50 степени. Во моментов на улица е - 44 Целзиусови степени и да, тоа е студено, но денес ...

⇐ DailyСкопје Инфо ⇒