Спас за батериите: Бежично полнење помеѓу уредите...

Sony патентираше технологија која што овозможува бежично полнење на батериите помеѓу различни уреди. Технолошките компании веќе со години се обидуваат да пронајдат решение за еден од најголемите проблеми на мобилните телефони и таблетите - прекраткото траење на батериие. Засега не е пронајдено некакво „револуционерно“ решение, па луѓето најчесто ги носат полначите со себе, користат екстерни ...

⇐ DailyТочка ⇒