Трамп: Сакаме силна Европа

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека ја сака силна Европа, додавајќи дека тоа е важно како за него како претседател, така и за САД. Според Трамп, силна Европа е во интерес на сите. „Да, силна Европа е многу, многу важна за мене како американски претседател, како и за САД. Сакаме да ја видиме силна, да помогнеме да биде силна бидејќи тоа е во интерес на сите“ порача Трамп на ...

⇐ DailyТочка ⇒