Здравје

  во

  Според народните верувања ова место се посетува за здравје и среќа, а можете и да проверите колку сте грешни. Во близина на Велес, над утоката на реката ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Според проценките на здравствените служби, иако во Македонија околу 20 илјади лица имаат Алцхајмерова болест, само десет проценти се покриени со терапија. Исто ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Младите од Босилово со протестен марш низ општинскиот центар побараа надлежните конечно да се изјаснат за рудникот Иловица-Штука што треба да се гради на ...
  сите 38 | | | веќе видена

  Млади, активисти на еколошките здруженија и жители од селата, со порака „Стоп за рудникот на смртта“, протестот го започнаа од пред општинската зграда на ...
  сите 38 | | | веќе видена

  Најголема зависност во Хрватска е алкохолизмот, а според публикацијата на Хрватскиот завод за јавно здравство за менталното здравје на нацијата, зависни се ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Веќе трае големиот и тежок Велигденски пост, кој е пост со многу имиња. Велигденски пост – затоа што завршува на Велигден и значи подготовка за Празникот. ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Веќе трае големиот и тежок Велигденски пост, кој е пост со многу имиња. Велигденски пост – затоа што завршува на Велигден и значи подготовка за Празникот. ...
  сите 11 | | | веќе видена