Роми

  во

   Најголемиот дел од претставките за дискриминација се однесуваат од областа на работните односи, забележа  членот на Комисијата за антидискриминација и декан ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Најголемиот дел од претставките за дискриминација се однесуваат од областа на работните односи, забележа членот на Комисијата за антидискриминација и декан на ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Штип, 23 мај 2019 (/) – Најголемиот дел од претставките за дискриминација се однесуваат од областа на работните односи, забележа членот на Комисијата за ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Најголемиот дел од претставките за дискриминација се однесуваат од областа на работните односи, забележа членот на Комисијата за антидискриминација и декан на ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Најголемиот дел од претставките за дискриминација се однесуваат од областа на работните односи, забележа членот на Комисијата за антидискриминација и декан на ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Најголемиот дел од претставките за дискриминација се однесуваат од областа на работните односи, забележа членот на Комисијата за антидискриминација и декан на ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Во рамките на проектот „Од акција до еднакви права за Ромите” денеска во Берово се одржа партнерска средба со членовите на акциските групи на заедницата, ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Роми во третата доба од животот нема да добијат пензии поради гетоизирање од страна на нацистичките окупатори во Македонија и Србија за време на Втората ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Споменици, места на катастрофи и страдања се места што сведочат за смртта и невидена нечовечност, но токму затоа ги привлекуваат туристите од цел свет. Овој ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Со вкупна бројка од 6.711 евидентирани невработени лица, гостиварскиот регион се наоѓа на петто место во земјава по невработеност. Пред Гостивар се: град ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Започна 72-то издание на Канскиот филмски фестивал. На црвениот тепих се појавија ѕвездите во раскошни креации, меѓу кои и Ел Фенинг, Тилда Свинсон, Џулијан ...
  сите 75 | | | веќе видена

  Актерите Шарлот Гензбур и Хавиер Бардем го отворија 72. Меѓународен фестивал во Кан, на кој до 25 мај се очекуваат голем број ѕвезди, меѓу кои Квентин ...
  сите 78 | | | веќе видена

  На денешното рочиште за петкратното убиство кај Смилковско Езеро на 12 април 2012 година, се испитуваа двајца сведоци, кои биле сослушувани и во претходната ...
  сите 8 | | | веќе видена

  На денешното рочиште за петкратното убиство кај Смилковско Езеро на 12 април 2012 година, се испитуваа двајца сведоци, кои биле сослушувани и во претходната ...
  сите 72 | | | веќе видена