НП

  во

  Порака во која е поставена бесилка оценувајќи ја како говор на омраза и побара од надлежните институции да реагираат и да го расчистат случајот. -Народниот ...
  сите 30 | | | веќе видена

  Лицата кои планираат летово да почнат со берба на шумски плодови на територијата на националниот парк „Маврово“ ќе треба да ги обноват лиценците и со нивното ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Јавната Установа „Национален парк Маврово“ информира дека отпочна сезоната на берба на боровинки, и на собирачите им препорача плодовите да ги собираат ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Немам добиено решение за рушење на мојата пицерија кај Чинарот, изјави советникот од редовите на ДУИ, Нефи Усеини, на денешната седница на Советот на општина ...
  сите 33 | | | веќе видена

  Бербата на боровинките во НП Пелистер ќе почне на 10 август, малку подоцна затоа што сеуште не била достигната биолошката зрелост.Од Националниот парк Пелистер ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Летно лудило, традиционално за Илинденскиот викенд во Охрид се бара место повеќе. Фестивалите „Охрид колинг“ и „Гринбич“,атрактивните музички и настани на ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Договорите за изградба на двете мали хидроелектрани „Жировничка 5“ и „Жировничка 6“, Владата ги потпиша во 2015 година со концесионерот „Хидроген Енерџи груп“ ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Националниот парк „Маврово“ објави фотографија од рис направена со помош на т.н. „фотозамки“. Како што објавија од НП „Маврово“ на својата Фејсбук страница, ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Во Националниот парк „Маврово" е направена нова фотографија од балкански рис. Фотографијата од преубавото животно е направена со помош на фотозамки во рамките ...
  сите 39 | | | веќе видена