Бенедикт Шеснаесетти

  во

  Пред неколку дена излезе трејлерот за филмот „The Two Popes“ односно „Двата папи“, со Ентони Хопкинс и Џонатан Прајс во главните улоги.Филмот е во режија на ...
  сите 24 | | | веќе видена

  Пред неколку дена излезе трејлерот за филмот „The Two Popes“ односно „Двата папи“, со Ентони Хопкинс и Џонатан Прајс во главните улоги. Филмот е во режија на ...
  сите 26 | | | веќе видена

  На денешен ден, 31 август: 12.- Роден е римскиот цар Гај Јулиј Цезар Германик Калигула. Владеел свирепо, непресметливо, самоволно и со невидено расипништво од ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Дали рускиот претседател со повторната посета на Ватикан подготвува пат за посета на Русија на поглаварот на римокатоличката црква? Многу нешта укажуваат на ...
  сите 34 | | | веќе видена

  Охрабрување земјава да продолжи по патот по кој чекори со цел да претставува светилник на мирот, прифаќањето и плодна интеграција на култури, религии и народи, ...
  сите 102 | | | веќе видена

  Охрабрување земјава да продолжи по патот по кој чекори со цел да претставува светилник на мирот, прифаќањето и плодна интеграција на култури, религии и народи, ...
  сите 143 | | | веќе видена

  Охрабрување земјава да продолжи по патот по кој чекори со цел да претставува светилник на мирот, прифаќањето и плодна интеграција на култури, религии и народи, ...
  сите 144 | | | веќе видена

  Охрабрување земјава да продолжи по патот по кој чекори со цел да претставува светилник на мирот, прифаќањето и плодна интеграција на култури, религии и народи, ...
  сите 132 | | | веќе видена

  Охрабрување земјава да продолжи по патот по кој чекори со цел да претставува светилник на мирот, прифаќањето и плодна интеграција на култури, религии и народи, ...
  сите 153 | | | веќе видена

  Охрабрување земјава да продолжи по патот по кој чекори со цел да претставува светилник на мирот, прифаќањето и плодна интеграција на култури, религии и народи, ...
  сите 155 | | | веќе видена

  Скромниот језуит со италијанско потекло роден во Аргентина е првиот верски поглавар кој доаѓа од Латинска Америка и прв папа кој не е од Европа. По речиси ...
  сите 186 | | | веќе видена

  Тој е 266. Поглавар на римокатоличката црква. Го наследи Бенедикт шеснаесетти, кој поднесе оставка. Тој е првиот верски поглавар на 1,2 милијарда Католици кој ...
  сите 18 | | | веќе видена