Археолошкиот

  во

  Музејот „Теракота“ од Виница ги почна археолошките истражувања на локалитетот Кременик во атарот на селото Драгобрашта, кој според првично откриените предмети ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Музејот „Теракота“ од Виница ги почна археолошките истражувања на локалитетот Кременик во атарот на селото Драгобрашта, кој според првично откриените предмети ...
  сите 3 | | | веќе видена

  За 30 години, договорот кој ја одржува рамнотежата и мирот на Антарктикот би можел да биде ревидиран. Се поставува прашањето дали кардиолошките пронајдоци ќе ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Во чест на 13 Ноември – Денот на ослободувањето на Скопје денеска се одржа бесплатна едукативна тура „По стапките на ослободителите“, во која граѓаните имаа ...
  сите 39 | | | веќе видена

  Во чест на 13 Ноември – Денот на ослободувањето на Скопје денеска и утре се одржуваат бесплатни едукативни тури „По стапките на ослободителите“, во кои ...
  сите 40 | | | веќе видена

  Збирното место за учесниците во турата беше напладне, пред Музејот на илегалните работилници за оружје, на кејот на реката Вардар, a низ историските настани ...
  сите 31 | | | веќе видена

  Во чест на 13 Ноември – Денот на ослободувањето на Скопје денеска се одржа бесплатна едукативна тура „По стапките на ослободителите“, во која граѓаните имаа ...
  сите 34 | | | веќе видена

   Сите сакаме да патуваме низ светот, ама ретко кога се решаваме да ја истражиме сопствената држава. Минатиот викенд беше посебно освежување за мене, но и за ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Градот Скопје ги поканува граѓаните да бидат дел од едукативната тура „По стапките на ослободителите“ којашто ќе се организира утре и задутре (10 и 11.11.2018 ...
  сите 38 | | | веќе видена

  Град Скопје ги поканува граѓаните да бидат дел од едукативната тура „По стапките на ослободителите“ којашто ќе се организира утре и задутре (10 и 11.11.2018 ...
  сите 39 | | | веќе видена

  Како би изгледало Собранието кога би било изградено по замислата на Жак Херцог и Пјер де Мерон, или пак, Археолошкиот музеј според архитектката Заха Хадид? Во ...
  сите 3 | | | веќе видена