ЗНМ e загрижена поради опасноста МПМ да ги згасне 4-те весници и другите изданија

Здружението на новинарите на Македонија е сериозно загрижено поради опасноста Медиа принт Македонија (МПМ), која поседува четири весници, еден магазин и еден интернет портал, да оди под стечај. „Намерата на сопствениците и менаџерите на МПМ не е да ја решат кризата во компанијата туку полека да ги згаснат весниците преку постојано отпуштање на новинарите. Тоа не претставува само кршење на ...

⇐ DailyТочка ⇒