Кичевско Бачиште завиено во црно по смртта на 3 годишниот Џеваир

Кучиња скитници сѐ уште шетаат во кичевското село Бачишта, откако беше брутало искасано тригодишно дете. Локалното население е во паника поради трагедијата која го потресе селото, но и државата. Во овој случај стануваше збор за овчарски кучиња, но, влеат мештаните не е помал проблемот и со кучињата што немаат газди. Проблемот со кучињата скитници во кичевско Бачишта трае со децении, раскажуваат ...

⇐ Daily24 Вести ⇒