Во рамките на проектот „Сакај го Охридското Eзеро-единствено е во светот“ имплементиран од невладината организација „Нова Порта“ во рамки на Годишната програма ...
сите 10 | | | веќе видена

Календарски денеска на северната земјина полутопка почнува летото. Поради поставеноста на Земјата кон Сонцето, на северната полутопка денеска е најдолгиот ден ...
сите 14 | | | веќе видена

Комисијата формирана од градоначалникот на Охрид работела незаконски при легализација на дивоградби, обвинува Левица Охрид. Конечниот извештај за извршена ...
сите 9 | | | веќе видена

Охрид ќе добие Лајонс парк. Планирано е хортикултурно уредување на дел од потегот покрај пешачката патека од каналот Студенчишта до каналот Рача. Изградбата ...
сите 18 | | | веќе видена

next