Граѓани на Стар град Охрид поднесуваат иницијатива плоштадот во изградба „Табана“ да биде поплочен со каменот, кој беше изваден од охридската чаршија. Целта е ...
сите 2 | | | веќе видена

Во вторник јавна расправа за за планот за управување со природното и културното наследство во Скопје, Охрид и Струга. -Министерството за животна средина и ...
сите 39 | | | веќе видена

На 8 Ноември,започнаа одбележувањето на Ноемвриските денови по повод 75 години од ослободувањето на градот Струга.По тој повод се одржаа повеќе свечености и ...
сите 43 | | | веќе видена

Културното наследство адут за туристичко брендирање на државата. Агенцијата за туризам и „Танец“ потпишаа Меморандум за сорабтока. Поаѓајки од потребата да се ...
сите 4 | | | веќе видена

Заев го предлага стружанецот Арменд Арслани за заменик министер за здравство. Премиерот Зоран Заев до Собранието доставил предлог за нов заменик-министер за ...
сите 74 | | | веќе видена

next