Почна снимањето на филмот „Дедо и внук“

Играниот филм „Дедо и внук“ на сценаристот и режисер Илија Пиперкоски во продукција на „Пандора’с бокс продукција“, а во соработка со Дрим Фектори и Елиен Филм, го започна снимањето во Охрид. Филмот е финансиски помогнат од Агенцијата за филм на Република Македонија. Филмот ја раскажува приказната по смртта на еден млад пациент, во која младиот доктор Никола се обидува да направи ред во својот ...

⇐ DailyПлус Инфо ⇒