Статија МК

Доколку навистина сакате да го промените Вашиот живот, тогаш треба да направите нешто ново, нешто поинакво, нешто што досега го немате направено. Џим Рон најдобро го кажал тоа кога рекол: “За да работите се променат, треба Вие да се промените.” Луѓето кои се способни да го креираат животот онаков каков што го сакаат без оглед на сите околности, се луѓето кои се во состојба да се натераат себеси да направат работи кои се неопходни за да го остварат својот сон. Доколку во моментов живеете живот кој Ве прави незадоволни или несреќни, тогаш за да го промените, потребно е да се започнете со нови активности. Со тоа ќе добиете поинаков резултат од оној кој што сега го добивате во Вашиот живот. Променете ја свеста, ќе го промените животот Првата работа која ќе треба да ја промените се Вашите верувања за тоа што можете или што не можете да постигнете. Овде не се мисли само на пари. Се мисли било која работа во животот и на сè она што Вам Ви е важно во животот. Доколку посакувате идилична врска, тогаш најважно е да ...
| | веќе видена

Шефот не би требало да му го објаснува на извршителот она за кое тој е стручно оспособен. Распределбата на работните задачи и овластувања подразбира детални упатства за тоа што и како треба да се направи. Тоа не значи дека треба да им се објаснува на членовите на тимот она за кое тие се професионално оспособени, туку да им се дадат упатства како во работата да ги искористат досегашните искуства, каде да побараат стручна помош, во каква форма да го презентира својот труд, и слично. Поголем број од менаџерите се толку зафатени со она што е итно, па често не посветуваат доволно внимание на она што е навистина важно, но не е итно во моментот. Тоа може, и често доведува до тоа целокупното работење да не се одбива оптимално и плановите не се остваруваат како што е зацртано, а тоа му штети на претпријатието и на самиот менаџер. Единствениот добар начин да се избегнат таквите проблеми е ефикасно делегирање на одговорностите и задачите. Тоа сепак не е така едноставно како што се чини на прв поглед, бидејќи бара ...
| | веќе видена

Алатки за ефективно менаџирање со време (7) Ефективен фајл менаџмент. Менаџирањето со фајлови на Вашиот компјутер не е многу поразлично од начинот на кој ги складирате и менаџирате Вашите хартиени документи. Доволно е да ги зачувувате информациите во фолдери или папки – по категорија, и по редослед кој според Вас има одреден смисла. Следуваат неколку совети кои ќе Ви помогнат во менаџирањето со фајлови. Избегнувајте да чувате непотребни документи. Не си создавајте навика на зачувување се и сешто што некако стигнало во Вашето сандаче. Кога ќе добиете било каква порака, одвојте неколку секунди и разгледајте ја содржината на документот и потоа зачувајте го фајлот само доколку е врзан за Вашата работа. Чувањето на премногу фајлови на Вашиот компјутер создава хаос и го отежнува пребарувањето на фајловите во иднина – и може, со тек на време значително да ги намали перформансите на Вашиот компјутер. Затоа бидете пребирливи кога зачувувате фајлови. Изберете сопствен конзистентен метод за именување на фајловите и ...
| | веќе видена

„Ништо не е потешко и ништо не е повредно од способноста да се донесе одлука.“ Наполеон Бонапарта Времето на динамични промени бара од вработените способност за брзо носење на правилни одлуки. Успеваат добро да се позиционираат само оние вработени кои се приспособуваат кон променетата средина, а успехот им припаѓа на оние кои ја креираат промената. Се прашувам дали вреди да се споменат оние кои што чекаат да падне топката на игралиштето па да видат како ќе се позиционираат т.е. како ќе реагираат на новонастанатите околности. Проактивноста од вработените подразбира активно размислување за иднината, нејзино планирање, креирање на сценарија за идните потреби, за средината и за сè друго што би можело да влијае врз нив и организацијата за која работат т.е. времено носење на умни одлуки. Проактивноста е отров за реактивноста. Ако старата парадигма беше промена – реагирање на промената, наспроти неа новата парадигма упатува на наслутување на промената и проактивно дејствување како основна карактеристика за ...
| | веќе видена

Менаџирањето на вработените и гледањето како се развиваат професионално може да биде многу благодарно искуство, но, од друга страна, и предизвик проследен со тешкотии. Кога сите од вас очекуваат мудрост и ефективно лидерство, многу е важно да не ја загубите рамнотежата и треснете со лицето в земја. Менаџирањето на вработените и гледањето како се развиваат професионално може да биде многу благодарно искуство, но, од друга страна, и предизвик проследен со тешкотии. Кога сите од вас очекуваат мудрост и ефективно лидерство, многу е важно да не ја загубите рамнотежата и треснете со лицето в земја. Избегнете ги најчестите менаџерски грешки и стапици во кои може да западнете. Не давате пример со своето лидерство Вашите вработени гледаат во вас лидер. Затоа, внимавајте како се однесувате на работното место. Слушајте внимателно, комуникацијата нека ви биде јасна и бидете отворени за идеи и прашања од страна на колегите. Ова однесување ќе биде пример и за вашиот тим. Не дозволувајте вработените да имаат впечаток ...
| | веќе видена

Сигурно многумина од вас ја имаат слушнато или прочитано приказната за трите прасиња и лошиот волк. Во неа главни улоги се три прасенца кои требало да си изградат свои домови. Едното решило да гради од слама, второто од стапчиња, а третото од тули. Почнале со изградбата и првото прасенце ја завршило најбрзо својата куќа од слама бидејќи самото градење не барало премногу труд и вложена енергија, нити пак материјалот за гредење бил тежок за работа. Набргу прасенцето отишло кај прасето што градело од стапчиња и го охрабрило да заврши побрзо со градењето на куќата од стапчиња, за да има со кого да си игра. Тие сега имале доволно време да си играат и да се шегуваат на сметка на прасето кое ја градело својата куќа од тули. Тоа сеуште не било готово бидејќи градењето му земало многу време и енергија и припремањето на тули одело споро. Но откако завршило и третото прасенце тие продолжиле да уживаат во благодетите на животот. Еден ден играјќи се во шумата, во близина на своите среќни домови се појавил големиот и лош ...
| | веќе видена

Животот на жената се менува комплетно откако ќе стане мајка. Тааа обврска е една од најслатките но и најтешките. Но секако животот на жената во смисла на работа и кариера не смее, и не треба да престане по породувањето. После потребното отсуство добро би било жената да им се врати на работните обврски. Затоа така не само што ке биде повеќе исполнета туку ке биде и добар пример за своите деца… Разните истражувања – кои пристигнуваат од побогатиот Запад (каде жените имаат право на избор) веќе со години претставуваат проблем на многу мајки, предупредувајќи ги како не им посветуваат доволно внимание и време на децата. Растргнати помеѓу желбите и можностите, мајките забораваат на одамна кажаната вистина: дека среќни деца растат само помеѓу задоволни мајки. Затоа е важно да размислувате позитивно, бидејќи да се биде вработена мајка има многу предности како за вас, така и за вашето семејство. Вработените мајки можат да имаат минути сами за себе Мајките кои цел ден го поминуваат со децата, знаат колку е тешко да ...
| | веќе видена

Различните генерации на работното место може да имаат сериозно влијание врз мотивацијата. Секоја генерација има пораснато во различно време, со различни вредности. Соочувањето со разликите може да биде голем предизвик ако ги гледате вработените преку очите на вашата генерација. На оваа тема се правени многу истражувања и најчестата поделба на различните генерации е на пет генерации. Сите тие се опишани, но тие карактеристики не се однесуваат на типови личности, туку се генерирани карактеристики што најчесто се појавуваат кај одредена генерација. Значи, ако кажеме дека генерацијата бејбибум е зборлеста, дотерана, настроена да дава наредби, љубопитна и со натпреварувачки дух, тоа не значи дека сите бејбибумери се такви. Тоа е само општ став и би било несоодветно да се категоризира една цела генерација во еден тип личност. Оваа поделба може да помогне, но не да ги стави во одредена категорија припадниците на една генерација. Грејам Кодрингтон (Graeme Codrington) и Сју Грант Маршал (Sue Grant Marshall) даваат ...
| | веќе видена

Начинот на менаџирањето на работата во организациите во развиениот свет во текот на последните неколку децении постојано се менуваше. Традиционалниот, хиерархискиот, начин се напушташе и се прифаќаше начинот кој се базираше на тимската работа. Промените во начинот на менаџирањето на работата во последните две децении од минатиот век во голема мерка се однесуваа на воведувањето на тимската работа. Но, воведувањето на тимската работа беше усмерено кон ниското и средното организациско ниво. Врвниот менаџмент ја посакуваше тимската работа на овие организациски нивоа, бидејќи на тој начин се зголемуваше продуктивноста на организацијата. Во овој период тимската работа ретко се применуваше во организациските хиерархиски врвови. Топ менаџментот сеуште цврсто се држеше за хиерархискиот начин во менаџирањето на работата и за функционалната поделба на задачите. Тој продолжуваше со традиционалните раководни должности како: наредување, влијание, убедување, одобрување, организирање и делење награди за добра изведба. ...
| | веќе видена

Неодамна, разговарав со еден мој амбициозен пријател што составува текстови за реклами и во периодов се бори да ги добие своите први клиенти. Мисли дека постојано заглавува на слепа уличка бидејќи нема портфолио со примероци од пишани текстови. Но навистина, не му треба големо портфолио за работа…. Само треба да си ја состави и организира својата стратегија. Нема ни деловна визит-картичка, а да не зборуваме за веб-страница или други материјали. Значи трча како прле пред магаре (што значи дека нема далеку да стигне). Маркетингот целосно зависи од перцепцијата… Во моментов, бидејќи нема материјали за маркетинг, перцепцијата е дека тој сега почнува со бизнисот. Навидум, нема ништо лошо тука. Но, ако не остава впечаток на компетентен експерт, никој нема да го сфати сериозно и никој нема да троши пари на него. А и зошто да би вложувале во него? Без деловна визит-картичка или материјали за маркетинг, остава впечаток на почетник или на некој на кој маркетингот му е хоби. Потребни му се материјали за маркетинг за ...
| | веќе видена

Продавач што продава добро чувство, а не цена, заработува многу повеќе од продавач што продава цена. При вршење на презентација треба да имате на ум дека таа сама по себе не е цел, туку му претходи на купувањето и го подготвува потенцијалниот купувач за купување. Значи, поентата на Вашиот промотивен настап не е да го воодушевите купувачот со Вашата личност и начинот на Вашето презентирање, туку да ја остварите Вашата крајна цел – да остварите продажба! Успешна презентација има за цел да ги открие вистинските мотиви на купувачот, зошто тој би ја прифатил вашата понуда, да ги објасни клучните предности на Вашиот производ, производот да биде претставен од гледна точка на купувачот – на начин на којшто купувачот би сакал да слуша за тој производ. Значи, немојте никогаш да го заборавите правилото број еден во продажбата кое гласи: „На потенцијален купувач му нудиме она што тој сака да купи, а не она што ние сакаме да му продадеме“. Внимание! Никогаш немојте да инсистирате да му продадете на купувач „ролс ројс“ ...
| | веќе видена

Алатки за ефективно менаџирање со време (6) Дали некогаш сте се нашле во ситуација да очајно го барате исчезнатиот документ кој токму сега Ви е потребен, додека Вашиот шеф Ви стои над бирото? Дали честопати го оставате Вашиот клиент да чека неколку минути на телефон додека Вие го барате Извештајот? Доколку Ви се случило ова, тогаш без оглед колку и да сте организирани и ефективни во Вашата секојдневна работа, Вашиот шеф или клиент немаат толку идеално мислење за Вас, бидејќи во клучни моменти, Вие сте ги разочарале. Доколку Вашата работа е да им помагате на луѓето, размислете колкав дел од времето на другите трошите само затоа што не можете да ги најдете потребните информации кога Ви се навистина потребни. Без оглед колку ова да звучи досадно, самите себе си сте должни да се организирате ефективно. Колку би биле колегите импресионирани од Вас и Вашата организираност доколку Ви побараат одредена информација, а Вие само се насмеете, веднаш го отворите регистарот покрај Вас и ја наоѓате потребната папка и за ...
| | веќе видена

Кога сите медиуми, пишани и непишани, бомбардираат со сè она што би можело да се случи и со сè она што би било добро да се случи, ни најмалку не нè доближува кон можните работи коишто сеуште можат да се случат, се губи фокусот на сегашноста т.е. на иднината и се „лелека” по минатото. Зборовите „сакав”, „можев”, „требаше” се зборови кои што не помагаат да се надминат сожалувањата, грешките и пропуштените можности и не помагаат да се сврти фокусот кон иднината. Затоа повеќе од потребно е да се зафатиме со изучување на „мистериозната” комуникација и да го надминеме верувањето дека доколку знаеме да зборуваме, тогаш проверено знаеме и да комуницираме. Комуникацијата е нешто за кое во последно време многу се зборува, а виртуозите во комуницирањето континуирано укажуваат дека секој ден учат по нешто ново и дека колку повеќе осознаваат толку повеќе врати на знаење се отвораат пред нив. Формалното образование не е доволно и не ги задоволува потребите на поединецот кога ќе влезе во деловниот свет, нормално доколку ...
| | веќе видена

Ниедна книга, па ни овие десет деловни бестселери не даваат конечен одговор или волшебни совети кои ќе помогнат да се избегнат најлошите последици од кризата. Но, затоа секоја од нив нуди многу корисни увиди и сугестии кои сигурно ќе им помогнат на економските стручњаци, деловните луѓе и претприемачите. Мохамед Ел Ериан – When Markets Collide Ја анализира кризата, нуди совети како да го увидите падот и зголемувањето на ризикот, предвидува појава на нови парадигми на глобалната економија Марк Занди – Financial Shock Ги анализира светските финансиски пазари, го разоткрива инжинерингот на пазарите, а инвеститорите, регулаторите и граѓаните ги советува како да избегнат ризици Мајкл Луис – Panic Се базира на тезата за паниката како клучна причина за падот, нуди квалитетна синтеза на написи од реномирани автори, но без заклучок и синтеза Пол Кругман – The Return of Depression Economics and the Crisis of 2008 Ревизија на книгата од 2000 година, ја нагласува паниката како причина, нуди предвидување на новата ...
| | веќе видена

Преправањето дека нема конфликт во тимот, претставува варијанта којашто е најлоша од сите можни варијанти. Малку подобра варијанта е да се обидете да ги смирите страстите, така што сите ќе бидат задоволни. Најдобро би било да им помогнете на страните да ги изнесат своите аргументи и мислења во рамките на конфликтот, и да дојдат до решенија коишто ќе бидат корисни како за работата така и за нив. Во компаниите конфликтите се неизбежни бидејќи целите, вредностите и потребите на групата и на поединците не секогаш се поклопуваат. Тоа не мора секогаш да биде лош предзнак, бидејќи умереното количество конфликти, може да биде показател на здрава организација, а „мазното“ сложување со сите, би било неприродно и исцрпувачки. Особено добредојдени се конфликтите за идеите поврзани со задачите и проектите, и таквите видови несогласувања не треба да се потиснуваат. Тие треба отворено да се искажуваат, бидејќи тоа е единствениот начин на кој може да се истражат спорните прашања и да се реши конфликтот. Всушност тоа го ...
| | веќе видена

Брзината на обработка на основните когнитивни операции (брзина на обработка) е силно поврзана со нивото на интелигенција. А тоа пак влијае на сите посложени когнитивни задачи и намалувањето на брзината на обработка е прв фактор кој укажува на промени во когнитивна смисла а кои се јавуваат со стареењето. Брзината и ефикасноста при обработката на информациите се фундаментални компоненти на интелигенцијата. Многу истражувачи покажале дека решавањето на различни тестови на интелигенција како што се IQ (коефициент на интелигенција), речник, способност за резонирање и други апстрактни тестови се поврзани со времето на реакција. Силна поврзаност се јавува кога задачата станува посложена и вклучува когнитивни операции како што е замена на броеви со букви. Во ваква задача, може да ви биде даден следниот клуч: 1=С; 2=У; 3=О; 4=М; 5=Л Потоа треба да се заменат некои броеви (на пример, 5,2,4,3,1) со соодветните букви колку што е можно побрзо; вашето решавање е мерка за брзината на обработка. Што покажуваат овие ...
| | веќе видена

Јапонија е една од најразвиените светски земји. Нејзината репутација ја следи приказната за јапонската економија во чија основа лежи приказната за јапонскиот менаџмент кој зазема значајно место меѓу останатите менаџерски концепти во меѓународни рамки. Многу изучуван и предаван на факулетите и универзитетите, јапонскиот менаџмент “извади” неколку важни принципи и стратегии кои се популарни ширум светот и кои се често имплементирани во деловната и работната организација на западните земји Јапонскиот менаџерски систем е под големо влијание на јапонската култура и нејзините вредности. Менаџерската култура во Јапонија е позната и на запад и се применува во сите големи јапонски компании и корпорации. Овие компании се познати по добрите услови за работа, разните бенефиции и овластувања, така што претставува сон на многу млади луѓе кои излегуваат од факултетите во Јапонија. Квалитетот на образованието, и што е најважно репутацијата на факултетот, играат важна улога за една личност, затоа што најдобрите компании ...
| | веќе видена

Интелигенцијата за која се зборува често, иако неоправдано, придава многу повеќе важност на нашата бистрина и интелектуална способност. Таа интелигенција (IQ) се нарекува когнитивна, техничка, работна, ладна… Додека оваа интелигенција се стекнува со раѓање и во текот на животот останува непроменета, емоционалната интелигенција во еден дел ја наследуваме со гените, но поголемиот дел се учи. Учењето на емоционалната интелигенција започнува од раното детство, во родителскиот дом, преку влијание на разни одгледувачко-образовни установи, како и пошироки социјални заедници. Психолозите се согласуваат дека за успех во животот неопходна е когнитивна интелигенција, како и некои други особини на личноста кои ја прават емоционалната интелигенција. Споредувајќи ги достигнувањата на луѓе со ист коефициент на когнитивна интелигенција, се покажало дека се значајно поуспешни оние поединци кои имаат развиена емоционална интелигенција. Емоционалната интелигенција не е спротивна туку само различна, комплементарна способност ...
| | веќе видена

Алатки за ефективно менаџирање со време (5) Поставете го телефонот да работи за Вас, а не против Вас. Ревидирање на евиденцијата на прекини може да покаже дека еден од најчестите прекини е одговарањето на телефонските прекини, со кои многумина се среќаваат на работното место. Доколку сте притиснати од одреден рок, најверојатно е потребно Вашиот фокус да биде интензивен на една задача што значи дека не треба да Ве прекинуваат. Во овој случај можете да користите говорно сандаче за да ги снимате повиците или да вработите асистент за да одговори на овие повици. На овој начин, на повиците ќе одговорите по приоритет, и во време кога тоа Вам Ви одговара. Всушност, времето за телефонски разговори може да се испланира однапред, и тоа да стане вообичаена пракса и дел од работниот ден. Земете здив. Кога ќе Ве прекинат во работењето, лесно е да бидете понесени од залетот на лицето кое Ве прекинува. Скоро секогаш, другото лице недвосмислено смета дека неговото барање е итно. Во пракса, најголемиот дел од прекините не ...
| | веќе видена

Што го прави еден Надал толку успешен спортист? Што го прави Ворен Бафет да биде светски најпознат(и најбогат) инвеститор? Сите ќе речеме дека тие поседуваат природен талент токму за она што го прават. Како што Бафет има изјавено неодамна, тој бил “со вродена способност да го алоцира капиталот”. Еден во милион. Или ја имаш таа дарба или не. Е, па изгледа не ќе да е така. Практично, не може да поседувате природен талент за одредена работа или спорт, бидејќи специјално насочен талент токму за таа работа не постои. Не може да бидете роден директор или инвеститор или шаховски велемајстор. Успех ќе постигнете само преку долгогодишно огромно количество на напорна работа. Бафет, на пример, е познат по својата дисциплина и долгите часови што ги поминува проучувајќи ги фнансиските извештаи на компаниите каде што би можел да инвестира. Добрата вест за сите е што недоволниот природен талент е ирелевантен-талентот има малку или никаква врска со успехот. Може да се снајдете во голем број на активности, па дури и да ...
| | веќе видена

next