Статија МК

Posted on Oct 12, 2011 | 0 comments Вовед во Коучингот Историјата на Koучингот датира од вемето на Сократ, кој велел: “Не можам никого ништо да научам, можам само да го натерам да размислува.“ Сократовиот принцип бил едноставен, мудар но воедно и многу моќен. Наместо да им кажува на своите ученици, тој едноставно им поставувал прашања на одредени теми со што ги мотивирал да размислуваат и сами да дојдат до сознанија или решенија. До ден денешен Сократовата методологија на поставување на прашања е сржта и една од најмоќните алатки во коучингот. Дури и во моментов, најмодерните и најмоќните коучинг методологии и алатки кои се користат за индивидуално, но и за системско (групно) коучирање на илијадници луѓе одеднаш како “Open Space” “World Cafe” “Appreciative Inquiry” Open ended Inquiry” се базирани на истиот принцип: Поставување нпрашања. Што е коучинг? Кога за првпат започнав да пишувам на оваа тема во Капитал во 2004 година и онака пионерски да ја осветлувам за Македонија оваа нова менаџерско ...
| | веќе видена

Posted on Oct 12, 2011 | 0 comments Претходно поврзана статија: Факторот Х во мотивација на вработените (1) Наука + Пракса Да се позанимаваме малку со примена на теоријата во пракса. Клучни основи на проблематиката на мотивација на вработените се две тези: 1. Однесувањето на човекот е или: а. Избегнување на болка или б. Добивање на задоволство, како и прашањето 2. Дали ако: а. Наградуваш некое однесување добиваш повеќе од тоа однесување, односно ако… б. Казнуваш одредено однесување добиваш помалку од истото? На MIT Универзитетот во Бостон, Масачусетс, САД е спроведен експеримент од страна на Дан Арили и неговите соработници (Dan Ariely), сегашен професор на Дјук Универзитетот за време на неговото професорување на споменатиот МИТ Универзитет (1998-2008). Експериментот се состоел од решавање на задачи од страна на учесниците-студенти кои вклучуваат креативност, моторика и концентрација, како на пример, меморирање на низи од броеви, решавање на вербални, просторни и физички загатки и задачи. ...
| | веќе видена

Posted on Oct 12, 2011 | 0 comments Пасијата за нешто што го работиме во секојдневниот живот е многу важен елемент кој донесува квалитет во нашиот личен и професионален живот како претприемач . Многу луѓе имаат пасија за нешто, но не знаат за што всушност тие имаат вистинска пасија. Дури и не знаат дека нивната вистинска пасија може да се трансформира во успешен бизнис. Најдоброто решение за претприемачите е нивната бизнис идеја да биде подржана од нивната вистинска пасија како надополнување на проблемот и знаењето. Тие ќе имаат пасија за нивниот стартап бизнис, ќе имаат пасија за нивната секојдневна работа во нивниот бизнис и пасија за нивниот иден успех во бизнисот. Сето ова само ќе ја зголеми веројатноста за претприемничка и бизнис успешност на еден потенцијален претприемач. Затоа сакам да ги презентирам моите размислувања за откривање и искористување на пасијата во бизнис цели. Што претставува пасија? Во Wikipedia за пасија можеме да го најдеме следново: Пасија може да се претстави како чувство на ...
| | веќе видена

Posted on Oct 11, 2011 | 0 comments Речиси и да не постои човек на балканските простори, а особено во нашата држава, што нема одредена претстава за легендарниот јунак, во народот познат под името Крале Марко. Исто така не постои област во Македонија во која што некој од топонимите не го носат неговото име. Митот за овој јунак над јунаците е граден со векови во свеста на луѓето кои биле угнетувани во времето на османлиската окупација на Балканот. Приказните за неговите подвизи се пренесувале од колено на колено, а неговата заштитничка улога била опеана во многубројните песни создадени од страна на народот.И ден денес како синоним за сила се користат примерите во кои што кралот Марко со леснотија го крева топузот и удира со него. Истовремено, како синоним за издржливост се користат деловите од епските песни во кои кралот Марко пие вино од 300 оки буре. Но кој бил всушност, Крале Марко? Историските податоци за потеклото на Крале Марко се крајно несигурни, па поради тоа постојат разни видувања. Неоспорен е ...
| | веќе видена

Posted on Oct 10, 2011 | 0 comments Гледам многу бизниси кои никнуваат секој ден, но мислам дека само 1% од тие што ги гледам се навистина уникатна бизнис идеја. Гледам секојдневно како луѓе кои се враќаат од печалба ги вложуваат своите пари во бизнис. Но, сепак бизнис кој веќе е виден и бизнис кој насекаде околу мене го имам. Тие бизниси немаат ни трунка инвентивност во себе, туку само стихијно започнување. Едно време по осамостојувањето на Македонија во тренд беа бакалниците – локални драгсторчиња. Сега само мал број од истите опстојуваат на пазарот. Во мода е козметичко студио и ајдее, сите да започнеме козметичко студио. Се пие и јаде во Македонија и ајде сите да отвориме кафеани. Но сето тоа е без некој логичен приод во избор на сопствениот бизнис. Не е секој за бизнис. Парите можат да помогнат во побрзо започнување но знаењето е тоа што ќе го развива бизнисот. Затоа пред да започнете бизнис разгледајте ги овие три елементи. Бизнис идејата е стартна точка на секој бизнис. На таа идеја се базира ...
| | веќе видена

Posted on Oct 10, 2011 | 0 comments Современата технологија ја измени целокупната динамика на модерното работно место. Работните шеми и патот на кариерата драматично се менуваат како одговор на напредокот во комуникациите, компјутерите и технологијата, воопшто. Исто така, помеѓу вработените во денешно време преовладува став да се напушти верувањето дека „една работа треба да се работи цел живот“ и да сменат неколку работни места за време на нивниот работен век. Повеќето вработени очекуваат да имаат барем две (најчесто сосема различни) кариери. Во идеални услови, првата треба да биде финансиски исплатлива, додека другата треба да донесе чувство на лична исполнетост. Сè повеќе расте трендот луѓето да направат стратешки чекори во кариерата по приближно четири или пет години поминати на добро платено работно место. На првата работа се гледа како обид да се воспостави високо профилирана кариера со максимални предности и заработка. Потоа следува период на повторна анализа и процена и се започнува со курсеви кои ...
| | веќе видена

Posted on Oct 10, 2011 | 0 comments „Факторот Х“ во мотивација на вработените Повеќепати во кариерата сум бил во ситуација да креирам систем на наградување за вработените во компаниите каде што сум имал менаџерска улога. Најчесто тоа било за продажниот сектор каде показателите се егзактна категорија. Имено, лесно мерливи и забележливи се учиноците во продажба, дистрибуција, наплата… Сепак, искуствата не се розови. Беше фрустрирачки секогаш да се доаѓа до сличен заклучок, дека реакциите се поделени на: - „Ова нема да функционира…“ - „Системот не е фер… или има недостатоци…“ - „Дај да го активираме, да работиме, да заработуваме“. Значи, реакциите се од крајно неприфаќање до крајна нестрпливост и возбуда што постои систем за наградување кој ветува. Фрустрациите добиваа на тежина кога доаѓав до заклучок дека по неколку месеци подобрени резултати како директен ефект на новиот систем на наградување, ентузијазмот спласнуваше а резултатите се враќаа на ниво пред неговото воведување. Заклучокот беше очигледен – ...
| | веќе видена

Posted on Oct 8, 2011 | 0 comments Претходно поврзана статија: Дали е ова само наш проблем? Иновацијата, генијалноста, технолошкиот напредок, управувањето, даночната политика, културата, писменоста, задолжувањето, фискалните биланси, нивоа на плата, но и други нешта помагаат во обликувањето на економската иднина на секоја земја, но најголемата сила во иднината на секоја земја е големината на популацијата и старосната структура. Огромниот предизвик со кој ќе се соочи човештвото во овој 21 век е нееднаквиот прираст на светската популација. Во 2050 година жителите на планетата Земја ќе ја достигнат бројката од 9,2 милијарди жители и тоа особено ќе има зголемување на населението на Африканскиот, југоисточниот дел на Азискиот континент и Централна Америка, за сметка на Европа. Просечна старост по земји Изборот кој денешните генерации млади луѓе на возраст од 15-24 години го прават околу големината на нивните семејства, ќе одреди дали на планетата Земја ќе има 8,9 или 11 милијарди луѓе во 2050 година. Еве ...
| | веќе видена

Posted on Oct 7, 2011 | 0 comments Отсекогаш постоела потребата претприемачите да имаат менаџерски активности, а во исто време менаџерите да превземат претприемнички активности. Овој тип на менаџмент, наречен претприемнички менаџмент е потребен и кај малите биниси и кај големите корпорации. Проблемот постои кај големите корпорации каде се јавува потреба од претприемнички дух кој ќе се бори со бирократскиот потенцијал во компанијата. Кога еден стартап бизнис поминува во наредните фази од животниот циклус на бизнисите, растот на бизнисот е незибежен и поради тоа се јавува потреба од менаџмент . Претприемачите се поврзани со зборовите како што се ризик, промена, недостаток на време, сонувачи, среќа… Но, сите овие зборови се сосема спротивни од зборот менаџмент. Патување на еден Претприемач Да поминеме набргу низ еден пат на еден претприемач: Започнување на бизнис – Претприемач . Во оваа ниво од претприемничкиот пат претприемачот е превземач на ризик, иноватор, сонувач, стимулатор на промени… Тие немаат ...
| | веќе видена

Posted on Oct 7, 2011 | 0 comments Разделбата може да биде горка, особена ако ја објасните на погрешен начин на вашето следно интервју. Следуваат неколку совети како да се позиционирате себеси и како да дадете позитивен одговор на прашањето: „Зошто си заминавте од претходното работно место?“ Како да зборувате за вашите претходни вработувања Секој специјалист за човечки ресурси што работи на регрутација и селекција ги поткрева веѓите во чудење кога ќе прочита повеќе кратки вработувања што траеле на пример помалку од три месеци. Секако дека ќе побара објаснување од работобарателот. Професионален одговор: „Работното место не одговараше на моите работни потреби“ е добар одговор, но „Ми понудија подобра прилика“ е одличен одговор. Е сега да видиме непрофесионални одговори: „Мојот шеф беше идиот“, „Не ме плаќаа доволно“ или „Имав проблеми со менаџментот“. Го слушате ли звукот како вашето резиме го фрлаат во корпата за отпадоци, а со тоа и вашата шанса да ве вработат? Преку одговорите кои ги давате на ...
| | веќе видена

Posted on Oct 6, 2011 | 0 comments Претходно поврзана статија: Добредојдовте во Вашата иднина Демографското стареење на населението е и светски проблем кој влијае на пензиските системи на глобално ниво. Европа е единствен регион во овој момент каде бројот на луѓето со возраст од и над 60 години, го надмина бројот на децата. Во 2003 година просечната возраст на Европејците беше 37,7 год, а во 2050 година просечната старост ќе биде 52,3 год. Во наредните децении старосната граница за одење во пензија во Европската унија ќе се движи помеѓу 70 и 77 години. За милионите европски граѓани нивниот дом е познат како Стариот континент. Изборот со кој тие ќе се соочат се посиромашни пензионери, повисоки пензиски придонеси и повеќе луѓе кои работат повеќе и подолго. САД Во САД иако пензионерите може да почнат со собирање на средствата за пензија на возраст од 62 години, висината на пензијата се намалува за луѓето кои сакаат да се пензионираат предвреме. Возраста за пензионирање не е веќе 65 години за Американците ...
| | веќе видена

Posted on Oct 6, 2011 | 0 comments Во минатото алкохолизмот се сметал за порок, а потоа и за болест, но денес на алкохолизмот се гледа како стил на живот. Во таа смисла, алкохоличарите не се порочни и болни луѓе на кои им е потребна само казна или лекување, туку луѓе кои избрале да пијат алкохол на начин кој е различен од начинот на кој пијат повеќето други луѓе. Оваа разлика се состои во тоа што луѓето кои не се алкохоличари вообичаено имаат контрола врз количеството на алкохол што го пијат. Така на пример, човекот кој пие умерено најчесто не пие секој ден и никогаш или многу ретко испива повеќе отколку што би сакал. Умерениот консумент на алкохол многу ретко или никогаш нема проблеми кои се предизвикани од пиење алкохол (се однесува социјално прифатливо, доколку испил повеќе бара да го однесат дома или повикува такси и сл.). За разлика од него алкохоличарот вообичаено пие често или секој ден и испива повеќе отколку што би сакал. Секој алкохоличар со текот на времето развива свој „стил„ на пиење. Некои ...
| | веќе видена

Posted on Oct 5, 2011 | 0 comments Сте се запрашале ли некогаш, дали светот, континентот или државата во кој живееме – старее или се подмладува? Каква е улогата на демографските процеси и како истите влијаат на останатите сфери од нашето живеење? Како истите можат да ни бидат показател на одредени промени кои директно ќе влијаат на вас и вашата фамилија? Дали сме запознаени со процесите и како можеме да се заштитиме од нив и истите да ги искористиме? Стареењето на населението е демографски процес кој претставува огромен предизвик за економската, социјалната и здравствената политика, а особено за пензиските системи. Според неодамна објавениот извештај на ОЕЦД, продолжувањето на работниот век и подигнувањето на старосната граница за пензионирање што е процес започнат во голем број земји, нема да биде доволно да ги покрие зголемените трошоци кои се создаваат во пензиските фондови за исплата на пензиите. Истражувањето покажало дека до 2050-та година старосната границата за пензионирање во земјите од ОЕЦД ќе ...
| | веќе видена

Posted on Oct 5, 2011 | 0 comments Модата се менува, а стиловите на пишување резимеа исто така. Доколку ги имате вештините и искуството а сепак вашето резиме „на пали“, тогаш потребно ви е мало модернизирање. Следува листа на она што е ИН а што АУТ во пишувањето резиме. ИН – Сумаризирање на вашето работно искуство на почетокот на резимето. Ова ќе ве продаде како ништо друго што е наведено во вашето резиме. АУТ – Изјава за професионални цели (Objective) на почетокот на резимето. Ништо не звучи позастарено од ова. ИН – Резимеа кои се лесни за очите. „Немам време да го читам темелно секое резиме и да ги барам клучните точки. Тие мора јасно да отскокнуваат“- вели еден специјалист за човечки ресурси задолжен за регрутирање. Одличните резимеа се добро организирани во посебни точки, а не во параграфи на непрекинат текст и имаат доволно празен простор, изгледаат чисто и визуелно се интересни. АУТ – Резимеа кои изгледаат „сиво“, со големи парчиња непрекинат текст кои бараат повеќе време за читање. Шансите дека ...
| | веќе видена

Posted on Oct 4, 2011 | 0 comments Но како се воспоставува rapport? Покрај тоа што во комуникацијата со некои луѓе природно се воспоставува rapport (оние со кои се дели слична мапа за светот), тој може да се воспостави и свесно. Rapport е способност да се пресретнат размислувањата и емотивната состојба на соговорникот. Воспоставувањето на добрата врска и одржување на истата се прави преку свесно следење и усогласување на личниот вербален и невербален говор со говорот на соговорникот. Воспоставувањето на rapport започнува со техниките на следење и огледување (matching и mirroring) на вербалниот и невербалниот говор, овие техники прв пат се креирани од Милтон Ериксон почетокот на 1970 година при неговата работа во клиничката хипнотерапија. Следењето и огледувањето на соговорниковото однесување може да се прави на: • Држењето на телото; • Движењето на рацете; • Местоположбата на нозете; • Движењата со главата; • Темпото на трепкање со очите; • Говорот – преку клучни и често употребувани зборови; • ...
| | веќе видена

Posted on Oct 4, 2011 | 0 comments Глобален кулинарски термин кој ужива слава, прифатеност и популарност низ целиот свет. Пастата има долга историја и тоа како дел од националните кујни на многу народи, кои што ја имаат во различна форма и со различно име, но речиси секогаш се работи за истата работа. Паста е генерички термин за јадење направено од бесквасно тесто од пченично брашно и вода во кое понекогаш може да има и јајца. Таа може да биде во различна форма, должина, ширина, но и полнета со други состојки (равиоли, тортелини). Според италијанскиот закон паста се прави само од семолина брашно добиено од дурум пченица, и секогаш се готви „ал денте”(тврдо сварена). Светска слава Пастата добива светска слава благодарение на големата имиграција на Италијанците низ целиот свет. Каде и да оделе тие ги носеле своите домашни рецепти за правење паста и сосови. Пастата може да биде свежа и сушена. Масовното комерцијално производство на сушена паста подразбира сушење на пастата на високи температури што ...
| | веќе видена

Posted on Oct 3, 2011 | 0 comments Многу од интервјуерите го започнуваат интервјуто со прашањето „Кажете ми нешто повеќе за себе“. Најчестата причина поради која го поставуваат ова прашање е бидејќи тоа претставува најдобар начин да проверат како реагирате во неструктурирани ситуации. Тие сакаат да проверат како вие се изразувате, колку сте сигурни во себе и воопшто каков впечаток оставате врз луѓето со кои секојдневно би се среќавале на работното место. Исто така, тие сакаат да добијат впечаток за тоа што вие сметате дека е важно да се истакне. Не плашете се од прашањa. Наместо тоа искористете ги за да стекнете предност пред другите кандидати за истото работно место. На повеќето од кандидатите им е тешко да одговорат на ваквото прашање. Меѓутоа, тоа воопшто не треба да биде така. Ова прашање особено може да ви помогне да се претставите себеси во позитивно светло, а во текот на интервјуто да ставите особен акцент врз вашите силни страни. Бидете подготвени да одговорите на ова прашање. Денес, ретко кој ...
| | веќе видена

Posted on Oct 3, 2011 | 0 comments Можете да забележите дека често пати Pretpriemac.com го користам зборот продуктивност . Но, што е тоа продуктивност ? Зборот продуктивност на претприемач го користиме во следниве форми: • Бизнис продуктивност – еден бизнис да биде продуктивен • Претприемничка продуктивност – Еден претприемач да биде продуктивен • Продуктивност на вработените – Еден вработен да биде продуктивен • Продуктивност на ресурсите – Еден ресурс да биде продуктивен • Производствена продуктивност – Продуктивност на производствениот систем во бизнисот • Продажна продуктивност – Продуктивност на продажниот тим. Ова се најважните ентитети во еден бизнис каде се користи зборот продуктивност, иако во однос на се можеме да ја бараме продуктивноста. Многу користен збор, но дали доволно го разбираме? Се сеќавам на едно предавање додека уште студирав, мојот тогашен професор и подоцна ментор проф. Д-р Тодор Кралев го постави ова прашање. Но, никој од нас не знаевме да го одговориме. Сите знаевме дека е ...
| | веќе видена

Posted on Oct 3, 2011 | 0 comments Два најважни аспекти на продажбата се поставување на прашања и слушање. Правилните прашања ќе направат потенцијалниот купувач да ти каже сѐ што ти е потребно за да ја извршиш продажбата. Комбинирај моќни прашања со ефективни способности за слушање и ќе ја имаш моќта и самодисциплината да откриеш факти/потреби, потоа да формулираш одговор кој ќе го поттикне купувачот да донесе одлука. Тоа звучи така едноставно. Тогаш зашто сите не купуваат кога пробуваш да им продадеш? Затоа што… 1. Не си ефективен во поставувањето прашања. 2. Не си ефективен во слушање на потенцијалниот купувач. 3. Имаш однапред определено верување во врска со потенцијалниот купувач – однапред судиш за типот на личноста, предвидуваш одговори и прекинуваш дијалог. 4. Мислиш дека однапред ги знаеш сите одговори, така што не се грижиш да поставуваш прашања и да слушаш со полно внимание. 5. Ги немаш откриено вистинските потреби на потенцијалниот купувач. Како можеш да задоволиш нечии потреби ако не знаеш кои ...
| | веќе видена

Posted on Oct 3, 2011 | 0 comments Претходно поврзана статија: Реформираниот пензиски систем се темели на три столба Низ годините наназад, низ разговор ги слушав луѓето како прават планови за тоа како ќе ги живеат пензионерските денови. Денес сè почесто слушам: “ако доживеам пензија”. Сè уште е присутен високиот степен на невработеност во светски рамки, како последица од големиот и брз технолошки и индустриски развој; технологијата ги заменува луѓето, едни професии изумираат, а други се раѓаат. Денешните најплатени професии, пред 5 до 7 години воопшто не ни постоеја. Во денешно време луѓето менуваат кариера 5-7 пати, а 7-12 работни позиции до пред пензионирање. “Рецесија е кога вашиот сосед ќе го изгуби работното место. Криза е кога вие ќе го изгубите вашето” . – Роналд Реган Демографско стареење на населението Она што директно влијае на пензискиот систем и се случува постојано, секој ден веќе 30 години е ураганот на демографска рецесија или стареењето на населението. Белата чума, иако е бавногоречки ...
| | веќе видена

next