Статија МК

Интерната ревизија може да се следи преку три основни сегменти – како финансиска ревизија, оперативна ревизија и управна ревизија. Постои формална ...
сите 3 | | | веќе видена

Што претставуваат социјалните мрежи? Се работи за бесплатни online сервиси кои им овозможуваат на корисниците комуникација со светот и моќност за сопствена ...
| | веќе видена

Во текот на разговорот за работа ќе Ви бидат поставени неколку прашања. Целта на тие прашања е да се одреди какви се Вашите способности, што најмногу Ве ...
| | веќе видена

При секојдневното пазарување, многу често се случува купувачите да се налутат, да се навредат и да одлучат повеќе да не се вратат во одредена продавница. Тоа ...
| | веќе видена

Според Американската маркетинг асоцијација (АМА) поимот бренд се дефинира како „име, термин, знак, симбол или дизајн или комбинација на сите или некои од нив, ...
| | веќе видена

Употребата на регенератори за коса е вториот, но не помалку битен чекор кон здрава и сјајна коса. Регенераторот ја храни и ја негува косата и ѝ ја дава ...
| | веќе видена

Секоја продавница се состои од три основни компоненти што мораат да бидат меѓусебно поврзани за да се оствари главната цел – зголемена продажба и верни ...
| | веќе видена

Долготрајното работење со полна глава информации, под притисок и под стрес, постојано бркајќи некакви рокови и исполнувајќи дадени цели, неминовно резултира со ...
| | веќе видена

Поради динамичниот начин на живеење, сите нешта околу нас тежнееме да ги направиме многу поедноставни. Тоа се случува и во исхраната, бидејќи сè повеќе се ...
| | веќе видена

next