Правници на јавна дебата во Скопје

Не е праведно во постапката во која се уште не знаеме дали осомничениот го сторил делото да се применуваат присилни средства и други недозволени начини за собирање на докази – вели академик Владо Камбовски. Според него, доказот може да е незаконски прибавен, но, може да биде искористен во постапката. Јавноста треба да знае, вели судијката Неделкова, зошто судот прифатил или отфрлил некаков доказ, ...

⇐ DailyМРТ ⇒