Ако продолжи кризата наместо раст ќе има рецесија

Меѓународниот монетарен фонд ја намали проекцијата за економски раст на земјава од 3,5 на 3,2 проценти. Домашните аналитичари сметаат дека и тоа е оптимистичка прогноза ако кризата продолжи. Стапката на економски раст од 3,2 проценти е преоптимистичка прогноза доколку политичката криза во земјава продолжи, сметаат дел од економските аналитичари откако Меѓународниот монетарен фонд ја намали ...

⇐ DailyРадио Слободна Европа ⇒