ВМРО-ДПМНЕ: Укинувањето на екстерното е антиреформа

Намерата на СДСМ да го укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и додворување на дел од родителите што се третираат само како потенцијални гласачи, а не и како луѓе на кои државата треба да им обезбеди подобро образование за нивните деца и да бидат поуспешни во животот, изјави Спиро Ристовски од ВМРО-ДПМНЕ.- ВМРО-ДПМНЕ го воведе екстерното тестирање како одговор на една појава ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒