Како Хитлер за малку ќе ја нападнел Швајцарија

Швајцарците можат да тврдат дека помислата дека ќе се соочат со оружена нација ги одвратила Германците, но тешко. И Југославија беше планинска нација населена со исклучително храбри луѓе, па Германците сепак одлучија да ја освојат во април 1941 година, вели Нешнел интерест . Швајцарија од Втората светска војна излезе непокорена, но не и неизвалкана. Швајцарија опстана како слободна, демократска ...

⇐ DailyStart.mk ⇒