Увид на повеќе локации: Премините над каналите санирани и оспособени за сообраќај, водата од Стајковското езеро не е излеана


Трајановски, заедно со министерот за животна средина и просторно планирање, Башким Амети, посетија повеќе локации каде се работи на санација на оштетената инфраструктура, односно каде пред два дена започна санацијата на цевките во отворените канали и премините. На терен се констатира дека каналите на повеќето премини се целосно санирани и истите се целосно оспособени за одвивање на сообраќај. Во рамките на теренските посети, градоначалникот Трајановски, придружуван од градоначалникот на Општина Гази Баба, Тони Трајковски, го посетија Стајковското езерото, со цел да направат увид во состојбата на браната и коритото на езерото и евентуалните претрпени штети од поплавите. – Водата од Стајковското езеро не е излеана и браната ја задржала водата во рамките на коритото. Како што може да видите, коритото не е пробиено, со што се побиваат дел од шпекулациите дека поплавите се надојдени со попуштањето на браните на Смилковското и Стајковското езеро – кажа градоначалникот Трајановски. Градоначалниците Трајковски и ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Градоначалникот Тони Трајковски, градоначалникот Коце Трајановски и директорот на ЈП „Улици и патишта “ Синиша Ивановски беа во работна посета во н.м Сингелиќ каде направија увид на работите кои се во тек, за санација и тампонирање на улиците кои беа оштетени во невремето. Градоначалникот Трајковски изјави дека околу 30 км од патната инфраструктура е оштетена во поплавата и дека штетата е проценета на околу 5 милиони евра. Тој се заблагодари на општините и на Градот Скопје кои донираа средства и рече дека истите ќе бидат употребени за санација на штетите од невремето и за санирање на патната инфраструктура. Во наредните денови според приоритетите ќе се работи на средување на улиците и нивно тампонирање. Во н.м Сингелиќ се исчистени сите улици, во голем дел е исчистено и ѓубрето, целосно е исчистена и привремената депонија која беше лоцирана во дворот на основното училиште, а се продолжува и со чистење на каналите. Главниот канал кој поминува низ Синѓелиќ комплетно ќе биде исчистен за неколку дена.
| | веќе видена | слични
2 копии

Во Сингелиќ на повеќе локации се врши тампонирање на улиците кои беа оштетени при големата поплава која го зафати Скопје и Скопскиот Регион на 6-ти август. "Во наредниве неколку дена ќе се работи на средување на улиците и нивно тампонирање, со цел истите да се санираат да бидат во проодна состојба. Во рамките на стратегијата на кризниот штаб, Сингелиќ беше поделен на 14 реони и имаше 28 координатори, кои помагаа во координирање на активностите на терен за надминување на последиците од катастрофалното невреме и поплави. Со големи напори и одлична организација, во Синѓелиќ во моментов се исчистени сите улици, ѓубрето е во најголема мерка исчистено и целосно е исчистена привремената депонија којашто беше лоцирана во дворот на основното училиште", рече градоначалникот Трајановски. Градоначалникот Трајановски упати благодарност до ангажманот на 28-те координатори во Синѓелиќ кои имаа голема улога во справувањето со ситуацијата и враќањето на состојбите во нормала. Тој упати и апел до граѓаните за трпение во ...
| | веќе видена | слични
4 копии

Во населеното место Сингелиќ кое беше поплавено од невремето на 6 август се тампонираат поголемиот број на улици кои беа оштетени. Увид во активностите денеска извршија градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, градоначалникот на Општина Гази Баба, Тони Трајковски и директорот на ЈП „Улици и патишта“, Синиша Ивановски. - Во наредниве неколку денови ќе се работи на средување на улиците и нивно тампонирање, со цел истите да се санираат да бидат во проодна состојба. Во рамки на стратегијата на Кризниот штаб, Сингелиќ беше поделен на 14 реони и имаше 28 координатори, кои помагаа во координирање на активностите на терен за надминување на последиците од катастрофалното невреме и поплави. Со големи напори и одлична организација, во Сингелиќ во моментов се исчистени сите улици, ѓубрето е во најголема мерка исчистено и целосно е исчистена привремената депонија којашто беше лоцирана во дворот на основното училиште. Поради почетокот на училишната година, оваа локација повеќе нема да се користи и доколку има ...
| | веќе видена | слични
15 копии

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, градоначалникот на Општина Гази Баба, Тони Трајковски и директорот на ЈП „Улици и патишта“, Синиша Ивановски во понеделникот извршија увид во активностите на терен во населеното место Сингелиќ, каде на поголем број на локации се врши тампонирање на улиците кои беа оштетени при големата поплава која го зафати Скопје и скопскиот регион на 6-ти август. „Тука сме во населеното место Сингелиќ, поточно во реоните 6 и 7 каде се извршува тампонирање на улиците кои беа оштетени по поплавите. Во наредниве неколку денови ќе се работи на средување на улиците и нивно тампонирање, со цел истите да се санираат да бидат во проодна состојба. Во рамки на стратегијата на кризниот штаб, Сингелиќ беше поделен на 14 реони и имаше 28 координатори, кои помагаа во координирање на активностите на терен за надминување на последиците од катастрофалното невреме и поплави“, изјави градоначалникот на Скопје, Коце Трајановски. Тој додаде дека со големи напори и одлична организација, во ...
| | веќе видена | слични

Улиците во реон 6 и 7 во поплавениот дел во Синѓелиќ веќе се тампонираат. Во меѓувреме исчистени се каналите и мини депониите каде привремено се исфрлаше шутот и отпадот. Два ипол милиони евра градот донира за општина Гази Баба за санирање на штетите. За околу 30 улички е направена проценка за санирање, истите ќе се асфалтираат етапно по приоритетна потреба. Дворовите и куќите се чисти, во тек се само активностите за изградба на инфраструктура. Координарот Трајановски направи увид во тампонирањето. Жителите во пресрет на новата учебна година од него побараа да се забрза процесот на асфалтирање на тротоарот кој води до основното училиште. Трајановски апелира до граѓаните доколку некој има потреба од исфрлање на отпад или градежен шут истото да го однесат на депонијата кај клучката во Стајковци од каде се носи на уништување во Дрисла.Жителите изразија благодарност за добрата соработка со надлежните и брзата интервенција по поплавата. Во наредните денови кризниот штаб ќе работи на миење на улиците и ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Во Сингелиќ се врши тампонирање на голем број улици кои беа оштетени при големата поплава која го зафати Скопје и скопскиот регион на шести, овој месец.Увид во активностите на терен извршија скопскиот градоначалник Коце Трајановски и градоначалникот на Општина Гази Баба Тони Трајковски заедно со директорот на ЈП „Улици и патишта", Синиша Ивановски.- Тука сме во населеното место Сингелиќ, поточно во реоните 6 и 7 каде се извршува тампонирање на улиците кои беа оштетени по поплавите. Во наредниве неколку денови ќе се работи на средување на улиците и нивно тампонирање, со цел истите да се санираат да бидат во проодна состојба. Во рамки на стратегијата на кризниот штаб, Сингелиќ беше поделен на 14 реони и имаше 28 координатори, кои помагаа во координирање на активностите на терен за надминување на последиците од катастрофалното невреме и поплави. Со големи напори и одлична организација, во Сингелиќ во моментов се исчистени сите улици, ѓубрето е во најголема мерка исчистено и целосно е исчистена привремената ...
| | веќе видена | слични

Градоначалниците на Град Скопје и Општина Гази Баба, Коце Трајановски и Тони Трајковски денеска беа во посета на реонот 6 и 7 во с. Сингелиќ каде интензивно се тампонираат локалните улици. Градоначалникот Трајановски истакна дека улиците во овие реони се речиси чисти и изнесен е сметот. Онаму каде што е останат смет ќе биде исчистен паралелно со тампонирањето. Тој истакна дека и депонијата од локалното основно училиште е исчистена, а исто така почнато е расчистувањето на депонијата на клучката кај Стајковци и се очекува дека  таа ќе биде исчистена во текот на ноќта. Градот Скопје за погодените подрачја издвои два милиони евра. Градоначалниците рекоа дека без поддршката од граѓаните немало толку бргу да се одвиваат градежните работи. Тампонирањето на улиците во дел од селата погодени од поплавата веќе се во завршна фаза, а според проценките, како што напомена градоначалникот на Општина Гази Баба, оштетена е близу 30 километри патна инфраструктура. Продолжува и чистењето на каналите во селата.  Градоначалникот ...
| | веќе видена | слични

– Тука сме во населеното место Сингелиќ, поточно во реоните 6 и 7 каде се извршува тампонирање на улиците кои беа оштетени по поплавите. Во наредниве неколку денови ќе се работи на средување на улиците и нивно тампонирање, со цел истите да се санираат да бидат во проодна состојба. Во рамки на стратегијата на кризниот штаб, Сингелиќ беше поделен на 14 реони и имаше 28 координатори, кои помагаа во координирање на активностите на терен за надминување на последиците од катастрофалното невреме и поплави. Со големи напори и одлична организација, во Сингелиќ во моментов се исчистени сите улици, ѓубрето е во најголема мерка исчистено и целосно е исчистена привремената депонија којашто беше лоцирана во дворот на основното училиште. Поради почетокот на училишната година, оваа локација повеќе нема да се користи и доколку има потреба од траспортирање на ѓубре и градеѓен шут, истото да се прави до депонијата кај клучката во Стајковци, каде потоа истото ќе се транспортира до депонијата Дрисла, кажа градоначалникот ...
| | веќе видена | слични

Градоначалникот на општина Гази Баба, Тони Трајковски, вчера направи увид на малото вештачко езеро покрај обиколницата во населеното место Стајковци, кое пред неколку години го изгради Јавното претпријатие за државни патишта. Kако што објаснуваат надлежните од Општината, ова езерце постои со цел да ја акумулира атмосферската вода која се слева од Скопска Црна Гора и поминува под автопатот, но во услови кога има нормални врнежи.
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Германската канцеларка Ангела Меркел денеска во Брисел изјави дека не успеале да постигнат консензус за пристапување на Северна Македонија во ЕУ, и дека ќе се ...
сите 1608 | | | веќе видена

Претседателот на СДСМ и премиер, Зоран Заев, во тек на предизборната кампања на митинг одржан во Општина Илинден на собраните симпатизери им порача дека доаѓа ...
сите 99 | | | веќе видена

Оттаму велат дека на средбата се разговарало за актуелната состојба поврзана со недобивањето на датум за почеток на преговори со Европската Унија. Истите ...
сите 300 | | | веќе видена

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави вечерва дека во телефонски разговор со турскиот колега Реџеп Таип Ердоган добил уверувања дека ќе се почитува ...
сите 470 | | | веќе видена

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска ги повика сите институции што се занимаваат со избори да гласаат согласно законите и принципиелно, ...
сите 67 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Увид на повеќе локации: Премините над каналите санирани и оспособени за сообраќај, водата од Стајковското езеро не е излеана

Од:
До кого (е-маил):
Порака: