Каков ќе биде светот во 2025 година ?

Каков ќе биде светот во 2025 година ? Како ќе изгледа светот во 2025 година? Според пишувањето на британскиот весник “Дејли меил“, стекнување дозвола за пилотирање може да биде новиот документ за премин во зрелост,ќе биде можна квантна телепортација , а се во секојдневниот живот - од домовите до весниците ќе биде дигитализирано. Весникот го пренесува извештајот на Томпсон Ројтерс, под наслов "Светот во 2025 г: 10 предвидувања за иновации". Авторите на документот претскажуваат какви ќе бидат науката и технологијата само по десет години откако анализирале податоци за патенти и научна литература. 1. Деменција ќе се намали Според извештајот луѓето од бејби бум генерацијата ќе ја надминат старосната граница од 80 години, па затоа ќе мора да бидат распределени се повеќе средства за истражување на болестите кои ќе ги погаѓаат 2. Сонцето ќе биде најголем извор на енергија на планетата Методите за собирање, складирање и преработка на соларна енергија ќе бидат толку многу развиени и ефикасни, што сонцето ќе ...
| | веќе видена | слични

Како светот ќе изгледа во 2025 година е тешко да се предвиди. Сепак „Томсон Ројтерс“ смета дека за десет години пилотската дозвола ќе биде знак на зрелост, и ќе се почне со тестирање на телепортација, но и дека Сонцето ќе биде главен извор на енергија. „Tomson Rojters“ објавил истражување Светот 2025 година: Десет најголеми иновации во кој се прогнозира во кој правец ќе се движи човештвото. Истражувањето во правеле така што собирале податоци за патенти и научна литература. Одредила десет најатрактивни научни подрачја според цитатите објавени во работите на својата научна мрежа Sciencewatch, но и подрачјата со најголем број на патенти. Длабоките анализи ги примениле на подрачјата каде виделе дека постои најголем комерцијален и научен интерес. „Не тврдиме дека имаме кристална кугла, но имаме една најдобра работа – научна литература и попис на патенти. Кога сето тоа заедно ќе го анализираме, податоците даваат фасцинантен увид и иновации кои ќе го сменат нашиот живот во иднина“, вели Базил Мофат од ...
| | веќе видена | слични

Извештајот за предвидувањата на развојот на науката и технологијата во наредните десет години врз основа на анализата на светските научни патенти и научната литература.Еве за што се работи:- Сонцето ќе биде главен извор на енергија на планетата, благодарение на напредните методи на собирање на податоци, складирање и реализација.- Големи парични средства ќе бидат вложени во проучување на деменција, па бројот на болни ќе биде намален- Модифициран човечки ген ќе спречува настанување на болести како што е дијабетес од тип I.- Благодарение на напредокот во земјоделството, недостигот од храна и промените во цените на храната ќе стане дел од минатото.- Удобни летала и новите батерии ќе овозможат воздушен сообраќај за поединци во вид на микро-комерцијални авиони.- Се што не опкружува ќе стане дигитализирано.- Пластичните кеси ќе одат во историјата, а потполно разградливите пакувања на база на целулоза ќе бидат неопходни.- Развојот на лекови ќе биде далеку попрецизен и ќе поврзува специфични протеини и користење на ...
| | веќе видена | слични

Според напредокот на денешната технологија, медицина и сите можни полиња, предвидувањата за иднината се навистина интересни - наместо возачка дозвола ќе бараме дозвола за пилотирање... Такви се проценките на компанијата за проценка на ризикот Томсон Ројтерс, која ги објави овие десет предвидувања за 2025 година. Извештајот за предвидувањата на развојот на науката и технологијата во наредните десет години врз основа на анализата на светските научни патенти и научната литература. Еве за што се работи: - Сонцето ќе биде главен извор на енергија на планетата, благодарение на напредните методи на собирање на податоци, складирање и реализација. - Големи парични средства ќе бидат вложени во проучување на деменција, па бројот на болни ќе биде намален - Модифициран човечки ген ќе спречува настанување на болести како што е дијабетес од тип I. - Благодарение на напредокот во земјоделството, недостигот од храна и промените во цените на храната ќе стане дел од минатото. - Удобни летала и новите батерии ќе овозможат ...
| | веќе видена | слични

Thomson Reuters, фирма за процека на ризицит, објави 10 предвидувања за тоа каков ќе биде светот за десет години. Според извештајот, ќе бараме дозвола за пилотирање наместо возачка, а се ќе биде дигитално, пишува Дејли Мејл.Еве за што станува збор:- Сонцето ќе биде главен извор на енергија на нашата планета, благодарение на напредните методи.- Големи парични средства ќе бидат вложени во проучување на медицината, па бројот на заболени ќе се намали.- Модификација на човековите гени, ќе спречи настанување на болести како дијабетис од типот I.- Благодарение на напредокот во земјоделството, недостатокот од храна и промената на цените на производите ќе стане минато.- Новите батерии и лесните летала, ќе овозможат воздушен сообраќај за поединци во вид на макро – комерцијални авиони.- Се што не опкружува ќе стане дигитално.- Пластичните кеси ќе заминат во историјата, а разградувањето на пакувањата на база целулоза ќе биде задолжителна.- Развојот на лековите ќе биде далеку попрецизен и ќе поврзува специфични протеини ...
| | веќе видена | слични

Ќе бараме дозвола за пилотирање наместо возачка дозвола, а сè што нè окружува ќе биде дигитализирано. Вакви се проценките на компанијата за пресметка на ризик Thomson Reuters, која објави неколку позначајни предвидувања за 2025-та година. Извештајот го предвидува развојот на науката и технологијата во наредните десет години на основа на анализа на светските научни патенти и научна литература. Еве ја прогнозата: - Сонцето ќе биде главен извор на енергија на нашата планета, благодарение на напредните методи на собирање, складирање и конверзија. - Големи парични средства ќе бидат вложени во проучување на демецијата, со што бројот на заболените ќе се намали. - Со модификација на човечкиот геном, ќе биде спречен развојот на разни болести, како дијабетес тип 1. - Благодарение на напредокот во земјоделството, недостатокот на храна и промената на цените на намирниците ќе стане минато. - Ќе се развие воздушен сообраќај за поединци во вид на микро-комерцијални авиони. - Сè што нè окружува ќе стане дигитализирано. - ...
| | веќе видена | слични

Такви се проценките на компанијатаза проценка на ризикот Томсон Ројтерс, која ги објави овие десет предвидувања за 2025. година. Извештајот за предвидувањата на развојот на науката и технологијата во наредните десет години рз основа на анализата на светските научни патенти и научната литература. Еве за што се работи: - Сонцето ќе биде главен извор на енергија на планетата, благодарение на напредните методи на собирање на податоци, складирање и реализација. - Големи парични средства ќе бидат вложени во проучување на деменција, па бројот на болни ќе биде намален - Модифициран човечки ген ќе сречува настанување на болести како што е дијабетес од тип I. - Благодарение на напредокот во земјоделството, недостигот од храна и промените во цените на храната ќе стане дел од минатото. - Удобни летала и новите батерии ќе овозожат воздушен сообраќај за поединци во вид на микро-комерцијални авиони. - Се што не опкружува ќе стане дигитализирано. - Пластичните кеси ќе одат во историјата, а потполно разградливите пакувања на ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Наместо возачка дозвола ќе бараме дозвола за пилотирање, а од куќи до печат ќе биде дигитално. Такви се проценките на компанијатаза проценка на ризикот Томсон Ројтерс, која ги објави овие десет предвидувања за 2025. година. Извештајот за предвидувањата на развојот на науката и технологијата во наредните десет години рз основа на анализата на светските научни патенти и научната литература. Еве за што се работи: - Сонцето ќе биде главен извор на енергија на планетата, благодарение на напредните методи на собирање на податоци, складирање и реализација. - Големи парични средства ќе бидат вложени во проучување на деменција, па бројот на болни ќе биде намален - Модифициран човечки ген ќе сречува настанување на болести како што е дијабетес од тип I. - Благодарение на напредокот во земјоделството, недостигот од храна и промените во цените на храната ќе стане дел од минатото. - Удобни летала и новите батерии ќе овозожат воздушен сообраќај за поединци во вид на микро-комерцијални авиони. - Се што не опкружува ќе стане ...
| | веќе видена | слични

Извештајот предвидува развој на науката и технологијата во наредните 10 години на основа на анализа на светските научни патенти и научна литература. Ќе бараме дозвола за пилотирање наместо возачка, а се ќе биде дигитално, пишува Дејли Мејл. Такви се проценките на Фирмата за процека на ризиците Thomson Reuters , која објави 10 предвидувања за 2025 година. Извештајот предвидува развој на науката и технологијата во наредните десет години на основа на анализите на светски научни патенти и научна литература. Еве за што станува збор: - Сонцето ќе биде главен извор на енергија на нашата планета, благодарение на напредните методи. - Големи парични средства ќе бидат вложени во проучување на медицината, па бројот на заболени ќе се намали. - Модификација на човековите гени, ќе соречи настанување на болести како дијабетис од типот I. - Благодарение на напредокот во земјоделството, недостатокот од храна и промената на цените на производите ќе стане минато. - Новите батерии и лесните летала, ќе овозможат воздушен ...
| | веќе видена | слични

Фирмата за проценки на ризик, Thomson Reuters објавила десет предвидувања до 2025 година. Извештајот предвидува развој на науката и технологијата во наредните десет години врз основа на анализа на светски научни патенти и научна литература. Еве за што станува збор: -Сонцето ќе биде главен извор на енергија на нашата планета благодарение на апсорпција, складирање и конверзија на енергијата. -Големи парични средства ќе бидат вложени во проучување на деменцијата, па бројот на заболени ќе биде помал. -Со модификација на човековиот геном ќе се спречува почеток на болестите како дијабетисот. -Благодарение на напредокот во земјоделието, недостатокот на храна и промените на цените на намирниците ќе станат минато. -Лесни летала и нови батерии ќе овозможат воздушен сообраќај за поединци во вид на микро-комерцијални авиони. -Се што ќе не опкружува ќе биде дигитално. -Пластичните кеси ќе станат минато, а потполно разградливи пакувања на база на целулоза ќе бидат задолжителни. -Развојот на лековите ќе биде далеку ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Со состојбата во Република Македонија е загрижувачка. Имаме политичко уназадување, правен хаос, девастирана и упропастена економија, здравствен систем кој не ...
сите 155 | | | веќе видена

Екс министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески и екс секретарот на Владата, Кирил Божиновски денеска во раните утрински часови се најдоа зад решетки. ...
сите 148 | | | веќе видена

„Зоран Заев и Оливер Спасовски знаеја дека Никола Груевски не е во партискиот штаб на ВМРО-ДПМНЕ, но одлучија да претресуваат и заплашуваат партиски членови и ...
сите 160 | | | веќе видена

Кривичниот совет на Основен суд Скопје 1 на денешната јавна седница ги одби жалбите на одбраната и ги потврди решенијата на судијата на претходна постапка за ...
сите 301 | | | веќе видена

Кризниот штаб против промена на Уставот, распуштање на Собранието и распишување избори „Македонија-блокира“ и Координативното тело на дијаспората во Европа ...
сите 91 | | | веќе видена

Пратениците од Беса на Билал Касами бараат одговорност од надлежните институции за бегството на поранешниот премиер Никола Груевски во Унгарија, како и одговор ...
сите 314 | | | веќе видена

Веднаш штом Судот го донесе решението за меѓународна потерница, МВР ја распиша и го извести Интерпол, соопшти министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски ...
сите 29 | | | веќе видена

Министерството за правда ја почна постапката за екстрадиција на бегалецот Никола Груевски од Унгарија во Македонија. Премиерот Зоран Заев изрази уверување дека ...
сите 112 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Каков ќе биде светот во 2025 година ?

Од:
До кого (е-маил):
Порака: