Груевски најави влез на нова странска инвестиција, американска компанија ќе отвори 300 работни места


6 копии

Нова американска компанија која ќе отвори околу 300 директни работни места влегува во Македонија. Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски денеска истакна дека компанијата веќе започнала да го средува браунфилд објектот каде ќе биде лоцирана. Станува збор за фабрика во делот на медицинската индустрија. -Освен оние две инвестиции кои неодамна ги објавивме, едната во Желино во потенцијални 350 вработувања и едната во Скопје во рамките на поранешната фабрика Охис со 200 вработувања, има веќе донесена одлука и купена опрема за отворање на нова фабрика во делот на медицинската индустрија во општина Кривогаштани. Се работи за инвестиција на американски инвеститори кои веќе најдоа браунфилд објект, го реновираат и адаптираат, ги прибавуваат потребните дозволи, ја набавија опремата и очекувањата се дека најдоцна за два месеци од сега, а може и порано, ќе започнат со работа и ќе вработат околу 300 луѓе. Заедно со претходни 550 вработувања, тоа се нови 850 директни нови работни места во услови на тешка криза, во ...
| | веќе видена | слични
6 копии

Политичката криза ги загрозува економските текови, но земјава сè уште може да се пофали со добра бизнис клима и со поволни услови за стопанисување и за остварување профит. Македонија во континуитет напредува во рангирањето на Светска банка како резултат на поедноставените административни процедури, олеснетиот пристап до капитал, ниските трошоци за правење бизнис, брзите и евтини постапки. „Економските политики кои ги води Владата се во функција на поддршка на приватниот сектор. Во текот на изминативе години направени се бројни реформи од страна на Владата со цел да се создадат идеални услови за стопанисување во земјава. Преземени се мерки и активности во речиси сите сфери, како намалување на трошоците за стопанисување, скратување на процедурите, поедноставување на административните постапки и слично" – вели министерот за финансии Кирил Миноски. Државата зафаќа помалку од заработката на компаниите со што им остануваат стотици милиони евра за инвестирање во развој на бизнисот. „Ние ја поддржуваме политиката на ...
| | веќе видена | слични

Македонија во континуитет напредува во рангирањето на Светска банка како резултат на поедноставените административни процедури, олеснетиот пристап до капитал, ниските трошоци за правење бизнис, брзите и евтини постапки. -Економските политики кои ги води Владата се во функција на поддршка на приватниот сектор. Во текот на изминативе години направени се бројни реформи од страна на Владата со цел да се создадат идеални услови за стопанисување во земјава. Преземени се мерки и активности во речиси сите сфери, како намалување на трошоците за стопанисување, скратување на процедурите, поедноставување на административните постапки и слично, вели министерот за финансии Кирил Миноски. Државата зафаќа помалку од заработката на компаниите со што им остануваат стотици милиони евра за инвестирање во развој на бизнисот. -Ние ја поддржуваме политиката на ниски даноци бидејќи овозможува компаниите да ја подобрат тековната ликвидност, да преземаат развојни и инвестициски активности, со што придонесуваат за зголемување на ...
| | веќе видена | слични

Проблемите што ги предизвикува политичката криза во земјава влијаат на производството и на пласманот Проблемите што ги предизвикува политичката криза во земјава влијаат на производството, на пласманот на производите и ја чувствуваат пред се' компаниите кои пласираат на домашниот пазар. Ова, меѓу другото, беше речено вчера на средбата на стопанствениците од регионалните стопански комори на Прилеп и Кавадарци, во кои се и фирми од Крушево, Долнени, Кривогаштани, Неготино и Росоман, кои вчера во Прилеп одржаа дискутираа за тековните проблеми и за можната соработка. „Меѓу заклучоците кои ќе бидат упатени до Стопанската комора на Македонија, а таа ќе ги проследи до државните институции, е и барањето побрзо да заврши политичката криза и стопанството да се врати во нормалните текови. Двата региони ги погоди неодамнешниот задоцнет мраз и направи големи штети што неопходно укажува земјоделците повеќе да го осигуруваат родот и да добијат флексибилност кај осигурителните компании кои не сакаат да осигуруваат од ...
| | веќе видена | слични

Интензивирање на меѓусебната соработка на регионалните комори на Прилеп и Кавадарци и на општините, како и дискусија околу бенефитите од изградбата на сообраќајната инфраструктура, експресниот пат Прилеп – Градско како и гасификацијата кои се клучни за развојот на регионите беше темата на денешната средба на регионалните стопански комори од овие два града.- Ова е втора ваква средба. Ќе се трудиме да ги најдеме можните допирни точки за проширување на соработата помеѓу стопанските субјекти од двата региони, а воедно денеска ќе се актуелизира и прашањето на движењето на стопанството во овие два региони на почетокот на оваа година. Во изминатиов период имаше и доста случувања, како штети од временските услови и други проблеми, и за сите овие отворени прашања ние ќе продискутираме и потоа заклучоците од оваа средба ќе ги доставиме до Стопанската комора на Македонија која потоа треба да ги проследи до повисоките државни инстанци - изјави Симон Наумоски, претседател на Регионалната стопанска комора во ...
| | веќе видена | слични

Нова американска инвестиција од медицинската индустрија и 300 работни места, ќе биде отворена во Кривогаштани. Станува збор за браунфилд вложување, инвеститорите ја прибавуваат неопходната документација, опремата е набавена и најдоцна за два месеца ќе почне производството. Веќе е донесена одлука, купена е опрема за отворање на нова фабрика во делот на медицинската индустрија. Се работи за американска инвестиција коишто веќе изнајдоа објект, го реновираат и адаптираат, ги набавуваат потребните дозволи и очекувањата се дека најдоцна за два месеца, а можеби и порано, ќе започне со работа. Ќе вработат околу 300 луѓе, изјави вчера претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. Неодамна исто така беше најавена инвестиција во Желино со потенцијални 350 вработувања и уште една во Скопје, во поранешната фабрика ОХИС со 200 вработувања.
| | веќе видена | слични
5 копии

Во Македонија влегуваат нови инвестиции и во време на политичка криза. Ова покажува дека странските компании не се исплашени и дека веруваат во долгорочната стабилност на државава. Вложувањата не се мали, се реализираат етапно и повлекуваат ангажман на поголема работна сила, а тоа е сигнал дека инвеститорите планираат во еден подолг период да остваруваат профит во нашата земја, пишува Лидер. – И покрај тешкотиите со политичкиот систем во изминативе две години, бизнисмените имаат добро чувство за иднината. Странските инвеститори се стабилни во работењето, а некои од нив за двојно го зголемија бројот на вработени. Субвенциите дадоа резултати, потврда за тоа е фактот дека се обезбедени 50 илјади вработувања, вели претседателот на Советот на странски инвеститори, Штефан Петер. Само во изминатиов период се најавени или веќе се реализираат три инвестиции, една во Желино и две во Скопје, со што вкупно ќе се отворат 850 работни места. Последна во низата е американската браунфилд инвестиција од медицинскиот сектор ...
| | веќе видена | слични

-И покрај тешкотиите со политичкиот систем во изминативе две години, бизнисмените имаат добро чувство за иднината. Странските инвеститори се стабилни во работењето, а некои од нив за двојно го зголемија бројот на вработени. Субвенциите дадоа резултати, потврда за тоа е фактот дека се обезбедени 50 илјади вработувања, вели претседателот на Советот на странски инвеститори, Штефан Петер. Само во изминатиов период се најавени или веќе се реализираат три инвестиции, една во Желино и две во Скопје, со што вкупно ќе се отворат 850 работни места. Последна во низата е американската браунфилд инвестиција од медицинскиот сектор што ја објави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. Се работи за вложување во Кривогаштани, вредно 8 милиони евра со 300 планирани вработувања. -Веќе изнајдоа објект, го реновираат и адаптираат, ги набавуваат потребните дозволи и очекувањата се дека најдоцна за два месеца, а можеби и порано, ќе започне со работа. Ќе се вработат околу 300 луѓе. Бројот на странските инвестиции ќе беше поголем ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Американска компанија од медицинската индустрија ќе инвестира во Кривогаштани, прилепско. Ќе биде лоцирана во браунфилд објект, кој веќе го адаптираат, реновираат и опремуваат. Се очекува да почнат со работа најдоцна за два месеци и за почеток ќе вработат 300 лица, најави претседателот на ВМРО ДПМНЕ, Никола Груевски -Освен оние две инвестиции кои неодамна ги објавивме, едната во Желино во потенцијални 350 вработувања и едната во Скопје во рамките на поранешната фабрика Охис со 200 вработувања, има веќе донесена одлука и купена опрема за отворање на нова фабрика во делот на медицинската индустрија во општина Кривогаштани. Се работи за инвестиција на американски инвеститори кои веќе најдоа браунфилд објект, го реновираат и адаптираат, ги прибавуваат потребните дозволи, ја набавија опремата и очекувањата се дека најдоцна за два месеци од сега, а може и порано, ќе започнат со работа и ќе вработат околу 300 луѓе. Заедно со претходни 550 вработувања, тоа се нови 850 директни нови работни места во услови на тешка ...
| | веќе видена | слични

Се работи за американска компанија која ќе отвори нова фабрика во делот на медицинската индустрија со инвестиција од 8 милиони евра. 300 нови вработувања за жителите на општина Кривогаштани и околниот регион ќе обезбеди новата инвестиција што денеска ја најави лидерот на ВМРО – ДПМНЕ, Никола Груевски. Се работи за американска компанија која ќе отвори нова фабрика во делот на медицинската индустрија. Инвестицијата ќе тежи осум милиони евра. - Веќе е донесена одлука, купена е опрема за отворање на нова фабрика во делот на медицинската индустрија. Се работи за американска инвестиција коишто веќе изнајдоа објект, го реновираат и адаптираат, ги набавуваат потребните дозволи и очекувањата се дека најдоцна за два месеца, а можеби и порано, ќе започне со работа. Ќе вработат околу 300 луѓе, рече Груевски. Неодамна беше најавена инвестиција во Желино со потенцијални 350 вработувања и уште една во Скопје во поранешната фабрика ОХИС со 200 нови работни места. Овие три нови инвестиции ќе обезбедат вработување за околу ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Павле Богоевски веќе нема кредибилитет да ги претставува граѓаните во Собранието на Република Македонија и заради тоа мора да си поднесе неотповиклива оставка, ...
сите 308 | | | веќе видена

Престижниот Форбс со пофални зборови за нашата претставничка на Евровизија, Тамара Тодевска. Тие истакнаа дека со нејзиниот одличен настап ја направија ...
сите 239 | | | веќе видена

Данкан Лоренс и ја донесе победата на Холандија на Евросонг и тоа по цели 44 години. Интересно е дека пред финалето кладилниците на 24 – годишниот Холанѓанец ...
сите 307 | | | веќе видена

Времето во земјава е сончево со умерена облачност, со услови за краткотраен дожд на северозапад.Во Скопје времето е претежно стабилно и суво.Од четврток ...
сите 205 | | | веќе видена

Професорот Денко Малески е назначен за надворешен соработник во кабинетот на претседателот Стево Пендаровски. Неговото име се споменуваше како кандидат за ...
сите 281 | | | веќе видена

Неколку европски лидери се обидуваа да ја убедат германската канцеларка Ангела Меркел, на самитот во Романија на 9 мај, да ја прифати позицијата претседател на ...
сите 102 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Груевски најави влез на нова странска инвестиција, американска компанија ќе отвори 300 работни места

Од:
До кого (е-маил):
Порака: