Kредитна картичка која наместо пин користи отпечаток од прст

Компанијата MasterCard претстави кредитна картичка која има сензор за отпечаток од прст. Картичката беше претставена и почнува да се користи откако досега двапати успешно помина тест-периодот во Јужна Африка. Технологијата функционира на ист начин како и системот за плаќање со мобилен телефон, односно корисниците мора да го стават прстот на сензорот при плаќање. Експертите за безбедност велат ...

⇐ DailyСтуденти ⇒