Почнаа преговорите за разделба меѓу Лондон и Брисел

Денеска во Брисел почнаа преговорите за излез на Велика Британија од Европската унија. На прво место ставени се правната сигурност на граѓаните на Велика Британија, во и надвор од нејзините граници, економската стабилност на интернационалните компании и границата со Ирска, потенцираа преговорачите на официјален Лондон и на неформалната влада на Европската унија. „Денеска ги запо чнуваме ...

⇐ DailyМРТ ⇒