Советскиот

  во

  19 февруари 2019 1473.- Роден е Никола Коперник, полски астроном, еден од најголемите астрономи на сите времиња. Поаѓајќи од теоријата на грчките астрономи, ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Администрацијата на Трамп не само што има антипатии кон ЕУ, туку и сака да ја уништи Унијата. Вака почнува статијата на "Guardian" за опасноста која на ЕУ и се ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека европските земји не сакаат да гледаат американски проектили на нивна територија, но дека нивните челници не ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Сочи, 15 февруари 2019 (МИА) – Рускиот претседател Владимир Путин тврди дека европските земји не сакаат да видат американски ракети на своја територија, но ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Рускиот претседател Владимир Путин тврди дека европските земји не сакаат да гледаат американски проектили на нивна територија, но дека нивните челници не смеат ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Оваа скопска населба се наоаѓа на крајниот западен раб на Општина Аеродром. Наречена е според поранешната конзервара Мичурин, која е наречена според советскиот ...
  сите 3 | | | веќе видена

  На денешн ден - 14 февруари 14 февруари 2019 869.- Во Рим умрел Константин, познат под името Кирил Солунски, еден од творците на првата словенска азбука. Тој ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Советските власти самите ја осудија крвавата окупација на СССР на Авганистан, но 30 години подоцна одредени кругови во Русија на Владимир Путин се обидуваат да ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Пишува: м-р Емилија Локвенец Овластувањата на Врховниот суд да издава интерпретативни сфаќања за важни правни прашања, создавани in abstracto, е познат само во ...
  сите 4 | | | веќе видена