Олга

  во

  Писателот, поет и академик Влада Урошевиќ е годинашниот добитник на највисоката награда за поезија „Златен витез“ на истоимениот Деветти меѓународен книжевен ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Пред точно 57 години во 1961 година е родена Надја Команечи, најдобрата гимнастичарка на сите времиња. Кога се кажува гимнастика - се мисли на Надја Команечи. ...
  сите 2 | | | веќе видена

  На денешен ден 1961. година, родена е Наџа Команечи, најдобрата гимнастичарка на сите времиња. Кога ќе кажете гимнастика - помислувате на Наџа Команечи. Наџа ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Во рамките на Есенски музички свечености Скопје 2018 вечер во Малата сала на Македонската филхармонија ќе се одржи концерт на Агата Кмак -виолина и Марсин ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Во рамките на Есенски музички свечености Скопје 2018 вечер во Малата сала на Македонската филхармонија ќе се одржи концерт на Агата Кмак -виолина и Марсин ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Во рамките на Есенски музички свечености Скопје 2018 вечер во Малата сала на Македонската филхармонија ќе се одржи концерт на Агата Кмак -виолина и Марсин ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Академик Влада Урошевиќ ја доби највисоката награда за поезија „Златен витез“ на Деветтиот меѓународен книжевен форум „Златен витез“ во Русија. Наградата на ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Со панел дискусии посветени на образование, лидерство и успешни македонски стартапи во светот, започна седмото издание на Самитот Македонија2025. Во текот на ...
  сите 51 | | | веќе видена