ЛГБТ

  во

  Промената на членството на Академијата ја отвора вратата за поширок спектар на победници. Во 2016 година, како одговор на контроверзната кампања ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Субверзивен фронт објавува Повик за учество во истражување за потребите и мапирање на ситуацијата со ЛГБТ Ромите во Република Македонија. Истражувањето има за ...
  сите 17 | | | веќе видена

  Во Македонија отсуствува законска рамка со која се штитат правата на лицата од ЛГБТ заедницата, а се чека усвојувањето на Предлог-законот за спречување и ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Во Македонија отсуствува законска рамка со која се штитат правата на лицата од ЛГБТ заедницата, а се чека усвојувањето на Предлог-законот за спречување и ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Во Македонија отсуствува законска рамка со која се штитат правата на лицата од ЛГБТ заедницата, а се чека усвојувањето на Предлог-законот за спречување и ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Во Македонија отсуствува законска рамка со која се штитат правата на лицата од ЛГБТ заедницата, а се чека усвојувањето на Предлог-законот за спречување и ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Во Македонија отсуствува законска рамка со која се штитат правата на лицата од ЛГБТ заедницата, а се чека усвојувањето на Предлог-законот за спречување и ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Невладините организации за човекови права и маргинализираните групи, испратија отворено писмо до Собранието на Македонија. Бараат разгледување и усвојување на ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Канадската јавност е шокирана откако Брус Макартур, градинар од Торонто призна дека убил осум мажи и ги закопал меѓу цвеќиња за кои се грижел. Макартур ги убил ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Канадската јавност е зачудена зошто Брус Макартур (67), симпатичен и мирен градинар од Торонто, признал дека убил 8 мажи, главно жители на таканареченото геј ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Канадската јавност е шокирана бидејќи 67-годишниот Брус Макартур, симпатичен и мирен градинар од Торонто, признал дека убил осум мажи, во главно жители на ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Канадската јавност е запрепастена, бидејќи 67-годишниот Брус Маркартур, симпатичен и мирен градинар од Торонто, признал дека убил 8 лица, главно жители на ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Митрополитот Амвросиос од грчкиот град Калаврита е осуден на условна затворска казна од седум месеци, која нема да се изврши доколку во рок од три години не ...
  сите 25 | | | веќе видена

  Условна затворска казна од седум месеци „заработи“ митрополитот Амвросиос од грчкиот град Калаврита. Ваквата казна нема да се изврши доколку во рок од три ...
  | | веќе видена | слични

  Условна затворска казна од седум месеци „заработи“ митрополитот Амвросиос од грчкиот град Калаврита. Ваквата казна нема да се изврши доколку во рок од три ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Митрополитот Амвросиос од грчкиот град Калаврита е осуден на условна затворска казна од седум месеци, која нема да се изврши доколку во рок од три години не ...
  сите 5 | | | веќе видена